Ledig helg

Efter tre bra genomförda träningar i veckan väntar en träningsledig helg för folket i truppen, iaf från det kollektiva. Ett löppass skall genomföras vilket säkert kan kännas lite lagom. På skadefronten ser det ganska ljust ut, lite småskavanker på Macke, Jean och Dejan. Slaktarn ska rätta till sitt skadade finger nästa vecka och får en ny period i gips.

Nästa vecka väntar träningsmatch mot Brejding boys i Djurgårdshof, det s.k. "framtidslaget". Ska bli en kul värdemätare. De kommer ju tydligen vara ett garanterat topplag i division 1 norra med sitt kvicka och fantasifulla spel. Matchen går av stapeln på fredagskvällen. Kanske inte en perfekt dag när säkerligen hela laget kommer ha tankarna på golftävlingen som äger rum tidig lördagsmorgon ... Årets höjdpunkt tycker vissa, ett onödigt ont menar andra. Kul kommer det garanterat bli!!

Alla ska för övrigt ha fått inbjudan via mail nu, är det någon som borde fått en men inte fått, uppmärksamma mig på det så fixar vi det!

Trevlig helg!!!

Träningsmatch 2

Det blev förlust mot Skånela i den andra matchen idag. Siffrorna skrevs till 26-25 i hemmalagets favör. Försvarsspelet var inte lika framgångsrikt som i segermatchen vilket kanske hade att göra med en viss trötthet i kroppar och knoppar. Matcherna idag var i alla fall ett fall framåt jämfört med Eskil-matchen. Allt detta efter rapport från tränare Rydén!

Nya insatser i veckan helt enkelt!

Och till Er i A-truppen, glöm inte att boka in den 6:e september då årets upplaga av LHK-masters går av stapeln !! Inbjudan på G.

Träningsmatch

Dagens första träningsmatch i Stockholm har nyligen avslutats. En av norra seriens förhandsfavoriter, Djurgården, kördes över med segersiffrorna 30-20 (17-12). Stabil insats, framförallt försvarsmässigt, av LHK och skönt med första segern för säsongen. Bra och stabilt målvaktsspel av Näsman i första och Palmqvist i andra. Utspritt målskytte med Oscar 7 mål och Björne 5 mål som toppar.

Senare idag spelas andra och sista matchen mot en annan av favoriterna i norra div 1, nämligen Skånela.

Målsättning

Under träningslägret i helgen bestämdes en målsättning som laget ska försöka klara av i Div 1. Efter små diskussioner tyckte vi att det kunde vara rimligt att hänga kvar första året i södra serien. Kvaliteten på lagen i södra Sverige är i allmänhet högre. Det tydliggjordes under förra säsongens kval då det till slut blev tre lag från södra serien som kvalificerade sig för spel i Allsvenskan. Vi kommer säkert kunna överraska en del tyngre lag med vår kvicka och tekniska handboll men det kommer säkert bli fysiskt jobbigt att orka stå emot de större lagen. En något låg målsättning kanske men vi bygger för framitden! Man ska komma ihåg att Div 1 södra inte är mycket sämre än allsvenskan ...

Träningslägret innehöll fyra träningspass. Under söndagen var det en del skavanker och några spelare stod därför över den tidiga träningen. Inget allvarligt men lite ont i tummar och fötter o.s.v. Förhoppningsvis är detta läkt till helgen då det blir tuffa träningsmatcher uppe i Stockholm mot Djurgården och Skånela. Blir en bra genomkörare mot två lag som jag tror siktar mot Allsvenskan i år och därmed borde bli topplag i den norra div. 1 serien.

Under veckan blir det som vanligt träningspass fram till lördag och därefter matcher på söndagen!!

                                                                                 Efter träning

Träningsläger

I helgen är laget på träningsläger i Vadstena/Motala för att svetsas samman inför säongen 08-09. Minst fyra träningspass genomförs och däremellan diverse samkväm. Allt som oftast lär de äldre spelarna de något yngre hur vuxna män gör saker tillsammans, en erfarenhet som kan komma att visa sig vara viktig senare i livet. Jag kommer rapportera från lägret under måndagen och även presentera lite bilder.

För övrigt kan jag släppa bomben att blivande speakern Andreas "Sten Taxi Jonsson" Carlsson har börjat träna i samarbetsklubben Ljungsbro under ledning av bl.a. Bolle Persson, kul tycker vi på redaktionen.

Väl mött!

Tester

Igår var det löptest i Vidingsjö. Alla kunde som vanligt inte delta men det var nog femton-tjugo stycken som sprang iaf och snabbast var inte helt oväntat en junior vid namn Adam Lönn, bra jobbat! Men som vi alla vet blir det väl ombytta roller när det blir styrketester senare ...

Under veckan kommer en första trupp tas ut för kommande säsong och i helgen som kommer blir det träningsmatch-premiär, antingen i Linköping eller Eskilstuna, mer info senare!

RSS 2.0