Svar på kommentar

Tänkte svara på kommentar istället men det blir så jävla långt säkert så det får bli ett litet inlägg som svar.

Mantorps utgrupperade försvarsspel måste ju bemötas med ett jävla tempo på boll och fötter, står man still när man får bollen är det väldigt svårt att komma nära mål på tre steg. Alla måste attackera samtidigt, gör någon en bra satsning ger den inget resultat om nästa spelare inte vet vad som händer eller åtminstone är på väg framåt i nästa lucka. Samtidigt spelar Mantorp sitt försvars ruskigt bra och har en av seriens garanterat mest underskattade spelare som centerhalv, Patrik Pettersson. Han täcker upp för alla och har bra kontroll på mittsexan hela tiden.

Med facit i hand tycker jag man skulle bröderna mot varann hela matchen, dragit över halva vårt lag till vänster och satt Macke man man mot sin bror Magnus, tror han är starkare där 9 av 10 gånger. Problemet är och var i söndags att kör man fast i början av matchen är det lätt att bli paralyserade. När vi väl körde fast i början av matchen satt vi fast resterande del. Vi lyckades kontra bättre i andra. Vi skulle sprungit mer i kontringarna i början också och inte varit nöjda med att våra niometersspelare blev markerade (punktade) i uppspelsfasen. Kan man springa ifrån sin spelare där tappar Mantorp sina försvarspositioner, någon annan måste täcka upp och det blir övertag någonstans. Istället väntade vi på boll, Mantorp fick springa hem till sina positioner och fick enkelt stopp på oss.

Det finns massor att skriva och lätt att vara efterklok. Vi ska ju komma ihåg att skillnaden kanske inte var så stor som det kändes och att hälften (minst) av de lägen vi fick räddade Ross i kassen.

Mer kampvilja eftersökes på söndag, då inte bara i försvarsspelet !!!

Dagen efter ...

Kan väl inte säga att det känns så mycket bättre så här dagen efter derbyförlusten ... Förmodligen går grabbarna som var med igår och funderar på hur vi kunde prestera så dåligt efter förutsättningarna. Det är bara att glömma skiten ... Mantorp var bättre, låt det ALDRIG upprepas !!

För övrigt kan man väl konstatera att södra serien håller dålig klass i år eller så är det jämnare än tipparna gissade. Lag som tippats i toppen förlorade nästan samtliga. Kungälv, Kropps, Kärra och Country (som tydligen sett bra ut på försessen). Mantorp har ju inte tippats i toppen men kommer säkert hålla till där ... Blir spännande att se hur vi står oss i konkurrensen mot de "riktiga" söderlagen på söndag. Åhus vann ju knappt i premiären och har tydligen en ung lovande vänsterhänt spelare i laget som ska bli kul att se. Kanske kan vi vaska fram lite info om Åhus via Gustaf Ekdahl som befinner sig nere i Kristianstadtrakten ...

Vi bryter ihop och kommer igen !


Förlust i premiären

Derby mot ärkerivalen Mantorp, mycket folk i klämman, match mellan släkt och kompisar ... Det var verkligen upplagt för en härlig kamp klockan 15.30 idag. Det blev det aldrig. Mantorp var alldeles för bra och hade punkterat matchen redan efter en kvart. Segermarginalen blev bara 4 bollar men känslan var att det idag skilde minst det dubbla.

Annars började bortalaget bra med ett ramstarkt försvar vilket ledde till enkla målvaktsräddningar. 0-1 lyste på resultattavlan efter fem minuter vilket kanske vittnar om något tveksamt anfallsspel från bägge håll. Efter det fortsatte Mantorp med sitt fantastiska försvarsspel och matchens utan tvekan bäste spelare, Mantorps målvakt Alexander Rosén, fick möjlighet att briljera gång efter annan. Mantorp ryckte åt sig en storledning och efter 25 minuter ledde hemmalaget med klara 12-4. Resten av matchen kontrollerade Mantorp utan några större besvär och var inte Ross ivägen i målet så fick LHK spelare utvisade. Närmre än 4 bollar kom man aldrig.

Tyvärr kändes anfallspelet alltför krampaktigt och stillastående idag. När man möter Mantorps offensiva försvar, som är en blandning av 3-3, 3-2-1 och dubbelpunkt, är fart på boll och fötter a och o. Har man varken det ena eller det andra så är det jävligt svårt att göra mål. Det fick vi bittert erfara idag. Dessutom drar vi på oss många utvisningar vilket gör det än jobbigare. Kanske var det ändå Mantorps rutin som fällde det största avgörandet idag. Få misstag och smarta beslut matchen igenom. Samtidigt så lyste vår orutin igenom alltför ofta med tekniska misstag, skott direkt i 6-5 och 5-6, dålig värdering av lägen flera gånger om, dålig skärpa i en del avslut. Vi vinner inga matcher på att tro att vi är bra, det handlar om att visa det.

Innan matchen skrev jag att vi var bättre spelare för spelare och framförallt hade bättre bänk. Mantorp visade att jag hade så fel jag kunde, den enda som var bäst på sin position på plan idag var Oscar. Då gjorde han ändå inte en av sina bättre matcher och var alltför ensam i sina försök.

Förhoppningsvis lär vi oss mycket av den här matchen. Premiären är avklarad och allt kommer bli bättre. Vi kan ta med oss försvarsspelet som var godkänt matchen igenom. Mindre bra vissa perioder, fantastiskt i andra. Vi kämpar och försöker komma tillbaka trots, som det kändes, hopplöst underläge. Det kommer vi ha nytta av i framtiden. Vissa får spela på ovana positioner i försvaret och gör det bra. Vi går dock bort oss lite väl enkelt  ibland. Känns som att alla måste orka prata med varann i försvaret, hela tiden. Speciellt när man inte är samspelta.

Mantorp kommer fortsätta att vinna sina hemmamatcher, det är jag övertygad om. Vi kommer spela bättre handboll sett över 60 minuter, det är jag övertygad om. Premiären är avklarad och nu är det bara att ladda batterierna för hemmapremiären nästa söndag då Åhus ska få sin hemresa tråkigare än lång.

På återseende !!!

Nyberg skadad

Det blir inget derby för Magnus denna gång. Den stukade foten är fortfarande alltför skadad för ett hett derby och det blir läktaren för honom. Dejan är bortrest och kommer inte heller medverka i matchen. Annars, inget nytt!

Kan man ana att det blir lapp på luckan kanske? Tror att man behöver vara där i god tid för att se matchen. Eller se och se, se matchen kan väl kanske 15 % göra, resten kommer ju ha pelare i synfältet titt som tätt. Det kan ju vara värt att betala för i och för sig!

Hur kommer det gå imorrn då? Naturligtvis hoppas vi ju på två poäng och skönsång i omklädningsrummet efter matchen. Vi är ju medvetna om att det kanske blir säsongens svåraste match. Mantorp är ett bra lag, de är extremt svårslagna i klämman och det är lokalderby. Mantorp kommer säkert inte ge oss så mycket gratis. Å andra sidan finns det väl några saker som tyder på att vi kan ge dom en match. Även om jag personligen tycker att vi har ett bättre lag spelare för spelare så kommer Mantorp vara storfavoriter. Vi har allt att vinna. Ingen press. Det gäller att vi inte ger bort initiativet direkt utan orkar hänga på i början av matchen och kanske rent av kan föra spelet. Då är mycket vunnet. Jag tror också att vårt kontringsspel kommer vara bättre än förra säsongen. Inte bara 1:a fasen utan vi kommer vara oerhört jobbiga att stå emot i vår 2:a fas med oscar, holma och macke. Vår bänk tror jag håller klart högre klass än Mantorps och kanske kommer det vara tungan på vågen imorgon eftermiddag. Den som lever får se ...

Folk kanske förväntar sig nån slags tips nu innan serien startar men jag tycker det känns onödigt. Jag har verkligen ingen aning om hur lagen i södra serien är. Jag har läst mig till att Kärra och Kroppskultur och de kanske kommer vara lagen som slåss i toppen, men jag tror definitivt att både Mantorp och LHK kommer ge de flesta lagen obehagliga överraskningar under säsongen. Imorrn hoppas jag att Mantorp får en obehaglig överraskning ... Den som lever får se !!

Tips : Mantorp - Linköpings HK 23-27

Läget inför derbyt

Förmodligen var ursäkten från Hovets sida mest ironi och helt utan grund. Jag tror iaf att deras förutsättningar kommer ökas markant med Micke Larsson och linköpingsbekantingen Fredrik Caesar i laguppställningen. De kommer förmodligen inte vara ett topplag som de själva tror, tyvärr. Om de blir det, och inte vi, då känns det som att min teori om serierna (norra och södra) stämmer ganska bra.

Laddningen inför derbyt har redan startats och en del spelare ser extremt laddade ut på träning. Det finns en tydlig risk för överladdning på söndag och detsamma gäller säkert mantorpspelarna. Jag tror att det lag som kan behålla kylan och lugnet längst i matchen kommer dra det längsta strået. Eftersom att Mantorp är det lag vi förmodligen kommer ha lättast att kartlägga i den här serien har det redan tränats på en del specifika saker i slutet på förra veckan och även den här veckan. Inget jag vill nämna här men det kommer med all säkerhet märkas runt halv fyra på söndag.

På skadelistan återfinns Dejan som haft problem med sin tumme och dessutom är sjuk för tillfället. Jag tror hans medverkan på söndag är tveksam. Baros (Magnus Nyberg) stukade foten på träningen igår och vi håller tummarna för att foten inte är altför svullen idag. Annars ser det bra ut.

Något lag filmade vår sista träningsmatch i söndags, kan det ha vart Mantorp månne? Undra vad de hade tänkt få reda på då som de inte redan visste. Jag återkommer med mer info närmare inpå ....

LHK-Djurgårdshof

Förväntningarna var stora inför genrepet i Sporthallen idag när Djurgårdshof stod för motståndet för andra gången under försäsongen. Första matchen mellan lagen slutade med knapp seger och frågan var om Hovet skulle stå upp lika bra idag.

Framtidslaget hade svårt framåt mot de gamla och trötta linköpingsspelarna. Ett mål första tio minuterna talar sitt tydliga språk. Ärligt talat var det extremt stor skillnad matchen igenom. Djurgårdshof hade verkligen ingenting att sätta emot det totalt överlägsna hemmalaget. I halvtid stod det 15-9 vilket drygades ut till 30-17 när slutsignalen ljöd. Stabil match av LHK som skapade målchanser när man ville och stängde till bakåt när så behövdes.

Trots denna stabila insats fanns flera saker att förbättra. Klara målchanser måste förvaltas på ett mer koncentrerat sätt. Under matchen missades säkert tio solklara lägen, minst. Målvaktsspelet som enligt tidigare rapporter sett bra ut kan bli ännu bättre men var som vanligt bra men idag utan att glänsa. De tekniska felen var på tok för många. Mot ett bra handbollslag kommer vi bli brutalt straffade och inte som idag bli bjudna på ett tekniskt fel tillbaks.

Hörde idag att Djurgårdshof tippat sig själva i den absoluta toppen i division 1 norra. Vi själva har satt en låg målsättning, en målsättning som tydligen har kritiserats här på bloggen. Jag tycker att det är viktigt att ha klart för sig att serierna kommer vara mycket ojämna. Div 1 södra kommer vara en dålig allsvenska samtidigt som div.1 norra kommer vara en bra div. 2 serie.

Dagens match kan ju ha varit missvisande. Kanske hade framtidslaget många borta, fått stressa till Linköping, åkt i trånga personbilar, ovana vid det hala golvet i sporthallen, fick för många utvisningar eller tränat stenhårt i veckan. Annars hoppas jag att de har tio andra spelare att kasta in i div 1-premiären, annars kan de knappast bli ett topplag.

LHK verkar vara på rätt väg och det är med tillförsikt vi ser fram mot derbyt i Mantorp om en vecka.

För övrigt kan väl nämnas att jag nu är opererad och gipsad. 10 veckors gips är sagt och därefter sedvanlig rehab.

Äntligen hemmamatch

På söndag blir det äntligen hemmapremiär när framtidslaget kommer på besök. Ska nästan bli lika kul att se Hovet som att se LHK. Har tyvärr inte kunnat medverka på bortamatcherna senaste helgen men enligt rapporter jag har hört var matchen mot Cyrus allt annat än välspelad från båda sidor och därav målkalaset. Nyköping var enligt uppgift ingen riktig värdemätare utan sprangs enkelt sönder första 45 minuterna (30-18) och slutet på matchen blev bara en transportsträcka och väntan på hemresa.

För övrigt har jag nu fått operationstid och det hela kommer ske imorrn om allt går som planerat. Övriga skador i truppen för tillfället är Dejan som har problem med sin tumme, Macke har ont i handen men är på väg tillbaka och Ted har ont i sin axel och stod över träningen igår. Men det finns tid kvar för återhämtning och förhoppningsvis är alla klara för spel den 28:e i Mantorp!!

Ha det!

LHK-masters

Det kan bli lite svårt att göra en objektiv beskrivning av vad som skedde på Landeryds korthålsbana i lördags men ett försök kommer här.

Samling strax innan nio på morgonen och glädjande nog kom alla i tid. Lite duggregn mötte oss på första tee och det var en extremt nervös storfavorit, Erik Nyberg, som inledde tävlingen. Efter lång koncentration blev hans första slag klart godkänt, ett slag som senare skulle visa sig vara ett av han första. Efter runda ett stod det klart att Erik inte alls klarade av pressen. Eddo slog ut som nummer två och slog iväg bollen fem meter varpå han helt seriöst frågar: "Får jag slå om den eller?" Nja, alla dåliga slag får man inte slå om. Regnet tilltog under förmiddagen och det var mer eller mindre skyfall hela första rundan för samtliga spelare. Ted dök upp iklädd fina rutiga byxor och skjorta och väst. Ted hade också med sig slaktarn som caddie, identiskt klädd (nästan). Första rundan blev inte jättekul med tanke på allt regn och de flesta ville nog bara spela av rundan fortast möjligt. Kalle som själv hade utnämnt sig själv till en av favoriterna slår ett drömslag på första hålet och lägger upp sig precis bredvid flaggan. En junior skulle ju bara inte få vinna... Efter första rundan var det dags för lunch och alla bad en bön till högre makter för att regnet skulle avta.

Som tur var så upphörde regnet nästan helt när det var dags för runda två och den spännande upplösningen som verkligen skulle visa sig bli just spännande. I ledarbollen gick Björne (32), jag själv (33), Nicke (33), Kalle (37) och Magnus (40?). Egentligen skulle Simon också gått i ledarbollen men pga klubbrist fick de felslående gå i samma boll igen. Björne såg otroligt stabil ut de första hålen och Nickes offensiv gav också utdelning. Vi som jagade fick hoppas på att Björne skulle göra något misstag vilket han gjorde på hål fem när det blev lite väl mycket ruffbesök och en femma. Nämnas bör också Kalles NIA på hål fyra. Där var han uträknad och helt borta. Samtidigt som Björnes misstag smekte jag i en långputt (för birdie) på sexan vilket utjämnade ställningen. Nicke som var strax bakom behövde nu gå på knock för att komma ikapp vilket inte riktigt funkade och inför avslutningen var jag i ledning med ett slag före Björne efter ytterligare en skicklig långputt på åttan, en svårbemästrad uppförsputt :) Inför nian lade sig Björne perfekt på green medan jag fick en lite längre putt men fortfarande på green. Björnes putt var trots allt några meter och smet förargligt förbi hålet för att sen håla ut på tre slag. Min långputt missade också hålet men lade sig tillräckligt nära för att jag skulle kunna peta i den och segern var därmed ett faktum. En helt obeskrivlig känsla att efter sex år äntligen få ikläda sig kavajen och detta på ett resultat som var klart över min förmåga. Behöver jag ens nämna att detta gjordes med ett ledband mindre i handen än övriga deltagare ??!!

Det pratades om tur efteråt.. Jaa, kanske det men jag tror att rutin avgör det hela. Två långputtar är inte längre en tillfällighet, snarare en vana. Ta nya tag Björne, häng med i Erik och Magnus golfskola så är du säkert väl förberedd nästa år.. :)

Tilläggas bör också att Eddo klarade bottenrekordet som innehas av allas vår egen Mon-chi-chi Max Mohsen. Några resultat kanske vi inte ska offentliggöra.

Slutställning:    Ludde       33+27=60
                            Björne      32+29=61
                            Nicke        33+32 (??)=65

Ni andra som vill ha era resultat publicerade får gärna höra av Er, av någon anledning verkar de flesta resultat vara spårlöst borta.

På kvällen samlades vi alla på RP-gårn för att göra upp i en rafflande pokerturnering. Den största favoriten Jaafar blev den första att åka ut och strax efter detta lyckades han också spela bort Holmas stapel. Ett högst oväntat finalbord intogs av Kalle, Erik, Forsell, Jacke, Björne och Bolle. Headsup blev det mellan Kalle och Erik och med den klart sämsta starthanden vinner Erik efter en, för honom, drömflopp. Erik blev därmed för andra året i rad pokermästare!

Därefter blev det lite lekar och diverse drycker med olika mängdintag. Vad som senare hände på kvällen står skrivet i stjärnorna men jag kan med bestämdhet säga att alla hade en rolig och trivsam kväll.

Bra uppslutning på söndagen för städning även om alla kanske inte var lika aktiva av naturliga anledningar !!!!

Nu tar vi nya tag under veckan för att göra en bra match i Jönköping på fredag!!

På återseende!!

Inget att rapportera

Men jag skriver väl ett inlägg ändå. Mest för att Slaktarn ska kunna fördriva några sekunder av sin sjukskrivning. Träning igår och idag och imorrn. Mer och mer fokus på anfallsspelet. Försvarsspelet ser stundtals mycket bra ut, så också målvaktsspelet.

Det märks också en tydlig laddning inom gruppen inför helgen. Golfen är inte en bara en trevlig dag för att svetsa samman gruppen, det är extremt mycket prestige i potten och vinnaren blir innehavare till den åtråvärda kavajen under ett helt år. Bröderna Nyberg har legat i hårdträning sista veckorna och har en enorm press på sig. Frågan är hur väl de kan hantera den.

Vår internationella import har även gjort entré. Vi hälsar såklart Daniel hjärtligt välkommen till Linköping och till LHK i synnerhet. Vi lovar att ta väl hand om honom, under förutsättning att han snittar tio mål per match :) Skämt åsido, han ser ut att ha skött sin sommarträning och kommer säkert in i vårt spel rätt snabbt och han kommer definitivt bli en tillgång för laget!

Mycket välkommen, Daniel!!

RSS 2.0