Kärra hemma

Dags för match i sporthallen igen. Kärra står för motståndet. En av förhandsfavoriterna på förhand men ligger i mellanskiktet där det är oerhört tätt mellan lagen. Alla verkar kunna slå alla i den här serien i motsats till norra serien som verkar vara extremt ojämn.

För att vi ska kunna vinna den här hemmamatchen behöver vi få stopp på samspelet mellan Johan Andreasson och Robert Goude, mittsexa resp. mittnia. Jag spelade mot dessa båda grabbar redan i JSM för tio år sedan, då tillhörde de Wasaiterna, ett av de bästa 80-lagen i Sverige. De har elitserierutin och är verkligen samspelta. De har väl kanske inte kvar snabbheten från förr men rutin har ju visat sig inte vara helt oviktigt. Jag såg Kärra i Mantorp och de imponerade verkligen inte då. De springer inte så snabbt varken framåt eller hemåt och det är detta vi måste utnyttja, springa mycket hela matchen, då kan vi vinna. Deras högersexa Kim Konradsson ska helst aldrig ha bollen. Det är nyckel nummer två. Han är säker i läget och gillar att kontra.

Inga nytillkomna skador vad jag vet i nuläget. Macke har inte fått nåt svar än. Juniormacke har fortsatt ont i ryggen.

JSM spelas också i helgen i Sporthallen och superPeter har återigen lyckats få fram ett framgångsrikt juniorlag. De är ett år yngre än sina motståndare men har nog en hyfsad chans att ta sig vidare till steg 4. Kom ner till sporthallen och heja fram RP:s juniorer och LHK till segrar i helgen!

Vinst i Skövde

Bortaseger igen och den fantastiskt fina 1:a halvleken i senaste matchen var tydligen ingen tillfällighet. 30-29 efter stor dramatik i slutet av matchen. Ledning med 30-29 och Näsman räddar, 20 sekunder kvar och vi har bollen och tar time-out. Instruktionerna är att hålla i bollen och inte göra nåt förhastat. Vi är här en man mindre på plan. Country kliver inte upp på oss utan låter oss anfalla normalt. Med tre sekunder kvar tar Nicke ett bra läge, lobbar, men målvakten lyckas rädda på mållinjen, han vräker upp bollen till en medspelare som hinner skjuta ett avstämt skott från frikast ungefär som Näsman räddar med knät och vi får en betydligt roligare hemresa än vad som annars varit fallet. Oscar bra idag och gör mycket mål. Likaså Björne. En bit in i andra halvlek leder vi med fyra bollar men drabbas då av några utvisningar och det blir ett rafflande slut på matchen.

Allt detta enligt rapport från en klart glad tränare. F-n va skönt!!!!!!

Äntligen fri efter nio veckor

Så var då gipset äntligen avlägsnat från handen/armen. Nio veckors instängdhet är till ända, det känns skönt och väldigt konstigt. Läkningen hade gått bra och rörligheten var bättre än normalt, dock obefintlig enligt mitt tycke. Nu börjar en tung period med långsam uppbyggnad. Ingen vet hur lång tid rehaben kommer ta och om jag ens kommer bli tillräckligt återställd för att kunna spela. Tiden lär utvisa det. Känns långsökt att tro på något innan jul med tanke på att handen fortfarande är orörlig och svag.

Macke har fortfarande inte fått nåt svar gällande sin knäskada. Han får förmodligen träffa en knädoktor under nästa vecka. Till dess hoppar han på sina snygga kryckor. Oscar stukade sin tumme rejält under söndagens match. Röntgen visade bara skador på mjukdelarna och förhoppningsvis kan han tejpa och köra i helgen.

Dyrköpt förlust

Kroppskultur blev för svåra på söndagseftermiddagen. Förlusten stannade vid 21-27.

Det blev alltså förlust trots klart bästa hemmainsatsen för säsongen. Lagen följdes åt under den första halvleken. Kropps ryckte tidigt och hade tre bollars försprång innan vi lyckades få till ett bra försvarsspel som utmynnade i enkla kontringsmål. Ledning mot slutet med tre bollar förvandlades tyvärr till endast uddamålsförsprång när första halvlek var till ända. Det kändes som att vi kunnat haft ledningen med 3-4 bollar och Kropps kunde vara rätt nöjda med att bara ligga under med en boll inför andra halvlek. I andra halvlek var Kropps för tunga och malde sönder oss via ett starkt försvar och en duktig målvakt. Vi lyckades inte alls med anfallsspelet och det blev väldigt jobbigt att spela så pass mycket försvarsspel som vi tvingades göra. Kropps gick tidigt förbi och ryckte åt sig ett försprång. När ställningen var 15-19 fick vi chansen att spela 6-5. Istället för att krypa närmare missar vi en straff, ett friläge och ett bra kantläge. Kropps gör 20-15 och vi lyckas inte repa mod en sista gång utan vi får istället vara tacksamma att Näla gör flera jätteräddningar efter varann vilket gör att siffrorna inte drar iväg alltför mycket sista kvarten.

Alla gör en fantastisk första halvlek och Näsman är grym matchen igenom. Detta tar vi med oss under fortsättningen av säsongen. Kan vi göra två halvlekar som liknar den första idag kan det hjälpa oss till många tvåpoängare.

Tyvärr gick Macke sönder i början av andra halvlek och befarad allvarlig knäskada är väl den första diagnosen. Vi håller tummarna för att det inte är så allvarligt som det såg ut.

Serieledaren väntar

På söndag kommer serieledarna från Uddevalla på besök till Linköpings Sporthall. Anrika Kroppskultur har imponerat i säsongsupptakten och vann senast komfortabelt mot Mantorp trots tidigt underläge med 6-1 (?!!?). En lagmaskin som pumpar på under 60 minuter. Jag vet inte mycket om individuella spelare men kan tänka mig att de har ett jämnt lag som kommer utgöra hot från alla positioner. Vi kommer inte tillåtas att slappna av för då kommer det nog smälla direkt.

Nu är det lite mer positiva tongångar efter två raka vinster och på söndag har vi allt att vinna och kan spela lite mer avslappnat än de senaste matcherna. På skadelistan finns linje-Macke som har fortsatta problem med sin rygg. Hoppas han kan få hjälp att åtgärda den snabbast möjligt. Ted har ont i sin axel och är väl något osäker inför söndagen.

Tyvärr kommer det nog dröja ett tag innan vi återser Fredrik Palmqvist på planen. Palma kommer ge sig ut på en fantastisk resa i världen vilket har varit bestämt en längre tid. Han har verkligen visat vilken otroligt talangfull målvakt han är och nu åker han iväg bättre tränad än någonsin. Vi hoppas självklart att han är sugen när han kommer hem igen och att han hoppar på LHK-tåget fortast möjligt! Ha så kul på resan Palma!

Glöm inte att lämna in LHK-tipset senast på söndag. Stöd LHK samtidigt som du har chans att vinna pengar!

Kul med synpunkter!

Svar på BRA kommentar:

Min poäng med detta inlägg var att få de personer som njuter av att smutskasta Linköpings handbollssatsning att omedelbart upphöra med detta!


Inför säsongen skulle dessa fem olika lag behövas för att alla spelare som ville skulle få vara med. Det är ju beklagligt om det nu inte finns tillräckligt många spelare i Lejon-truppen. Att Ni tog andras platser var således felaktigt, jag ber om ursäkt för detta. Påståendet var ett svar på personens angrepp "det viktiga är att alla får spela så mycket som möjligt". Det var ju det alla som medverkade i matchen fick. Det den anonyme personen vände sig mot var resultatet, vilket väl i sammanhanget är oviktigt eftersom att alla fick spela, dessutom mycket, handboll!


Jag vill samtidigt poängtera att det i sammanhanget helt saknar roll om det är Lejonen, RP eller Ljungsbro som (råkar) bryta mot regelverket. Tillsammans skapar vi bra handboll, inte genom att motarbeta varandra!


Ny seger

Måstematchen i Sporthallen mot Örebro slutade på det enda sätt som på förhand var möjligt, nämligen med LHK-seger. Dessvärre var det match i 40 minuter och det var med hemmaögon minst 30 minuter för länge. Vi hade oändligt många tillfällen att köra matchen under första halvlek men på något mirakulöst sätt lyckades närkingarna gå till halvtidsvila med ett tremålsunderläge. Sen lyckades de också närma sig till 13-12 eller 14-13 och först då var det dags att springa sönder motståndet. Det märkligaste var nog att det kändes som att vår 1:a halvlek var bättre än den andra men vi har fortfarande förtvivlat svårt att göra mål på våra målchanser, tar lite för tidiga halvlägen och gör för många tekniska misstag. Som tur var så mötte vi ett lag som gjorde ännu mer tekniska fel och dessutom hade otroligt svårt att straffa oss för våra egna misstag. Under matchens första 30 minuter tycker jag att Örebro skaffar sig fem bra målchanser i spel 6-6. Bra försvarsspel eller dåligt anfallsspel får andra avgöra, jag vet i alla fall vad jag tycker...

Personligen tycker jag att Örebro har en div. 1 spelare i sitt lag, Simon Anfält. Det blir lite svårt att göra sina lagkamrater bättre från en kantposition och dessutom ännu svårare att göra det på egen hand eftersom att alla lag vet vad Örebro har för starka egenskaper. Att deras tränare vet/tycker att vi är ett sämre handbollslag än Örebro får stå för honom. Kanske saknade de en massa spelare under gårdagen men de måste nog upp några snäpp för att undvika bottenstriden den här säsongen.

Björne spelade inte något under matchen vilket kanske förvånade en och annan på läktarplats. Han hade en stukad fot vilket gjorde att han vilade och lämnade över ansvar till övriga LHK-spelare. Nämnas bör såklart Jean Blomqvist, ett riktigt bra inhopp där han drog iväg några riktiga kanoner, hans utveckling kommer gå spikrakt uppåt, fortsätt så Jean! Nu blir det ledigt en dryg vecka då serieledaren, i skrivande stund, Kroppskultur från Uddevalla kommer på besök till Linköping.

Svar på kommentarsfrågan är att jag tar bort gipset om två veckor, sedan väntar rehab på obestämd tid.

Gnälligt värre

Blir så oerhört trött på de få människor som orkar lägga massa energi på att gnälla på allt och alla runt satsningen som vi kallar för LHK. Det senaste handlar om protesten som Ljungsbro lämnade in mot Linköpings Lejon beträffande matchen för ungefär en vecka sedan. Lejonen använde sig av två spelare som tidigare spelat i LHKing vilket inte är tillåtet. Till de (förhoppningsvis få) besvikna Lejon-anhängarna, tycker ni verkligen att det ska vara tillåtet att fuska bara för att det finns ett samarbete mellan föreningarna? Det är ju bedrövligt att inte ta reda på hur regelverket fungerar innan. Ni får skylla er själva. Nu vet inte jag vems fel det är men alla vill ju vinna sina matcher och om inte Ljungsbro använder otillåtna spelare i sitt lag, varför ska ni då få göra det? Klart de kan ta en förlust, handlar ju inte ett skit om det. Om nu representanterna från Lejonen som reagerar över detta blir så besvikna, då kan ju inte dom ta en förlust, eller?!? Jag skulle bli förbannad om vi skulle förlora mot ett lag som fuskar, oavsett om det är mot mina kompisar eller några helt okända. Ta reda på hur regelerverket fungerar och följ det istället!!

Det hela grundar sig, tror jag, på att det finns bittra människor som inte har de roller de själva önskar inom linköpingshandbollen. Då passar det jäkligt bra att gnälla och klanka ner på LHK:s satsning. Jag förutsätter att Lejonen, RP och Ljungsbro tränar varje vecka för att vinna sina seriematcher. Då ska alla anpassa sig efter samma regler. Ni inom Lejonorganisationen som gnäller hela j---a tiden, lägg er energi på något annat! LHK behöver stöttning och de som jobbar med allt runtomkring är tyvärr inte många men lägger ner ett enormt stort arbete som i alla fall uppskattas av de flesta! Argumentationen att de ska få möjlighet att spela så mycket som möjligt håller ju ingen dag i veckan. För det första tog väl spelarna speltid från någon annan som inte fick spela alls (eller väldigt lite) gällande omgång. För det andra så fick de ju uppenbarligen spela mycket handboll, det enda som hände var att resultatet ändrades och inom samarbetet Lejon-Ljungsbro-RP spelar det väl ingen roll vilket lag som är bäst av dessa, det viktiga är väl att många får spela handboll och utvecklas som handbollspelare eller är det möjligtvis så att det är viktigt med resultaten för, vad jag tror, dessa bittra lejonspelare!

Stå upp och stötta Linköpingshandbollen! Imorrn tar vi två nya poäng!

(Jag ber redan om ursäkt för eventuella svordomar i detta inlägg men sånt här skitsnack gör mig otroligt förbannad)

Äntligen ...

Till slut kom då seger nummer ett. Efter rapporterna verkar matchen varit vår i stort sett hela matchen. Var kanske lite jobbigt när Skurup var ifatt oss vid 21-21 men för en gångs skull lyckades vi hålla koncentrationen på topp hela matchen och göra ytterligare ett ryck, ett avgörande sådant. Med en femmålsledning i slutet av matchen kunde Skurup tillåtas att snygga till siffrorna något. Det enda som betydde något i den här matchen var de två poängen och jag bryr mig verkligen inte alls om hur det såg ut. Klart positivt att målskyttet kanske har lossnat något. 36 mål är väldigt bra, 33 insläppta är såklart inte lika bra. Nu blir en dags vila och med all säkerhet en ganska lätt träning under morgondagen innan det blir ytterligare ett bottenmöte på onsdag i Sporthallen när Örebro kommer på besök. Ett Örebro som vi känner väldigt bra. Som jag ser det har de en riktigt bra spelare, f.d. elitseriespelaren Simon Anfält på högersex. För övrigt saknar Örebro spets och de har även tappat en mycket duktig målvakt sen förra säsongen. Örebro hemma SKA vara två poäng. Lyckas det är vi mer ett mittenlag än bottenlag och kanske får möjlighe att spela ut lite mer. Ju mer pressen släpper ...

Själv var jag ute i Mantorp igår och såg på Miffe-LHKing. Blev en rafflande match efter att kingen plockat upp ett femmålsunderläge sista kvarten. Tyvärr lyckades man inte vinna matchen utan fick nöja sig med 17-17. Ett resultat man trots allt får vara nöjd med med tanke på hur matchen såg ut. Avgörande till kingens fördel var mycket Markus Anderssons inhopp mellan stolparna sista 10-15 minuterna då han bara släppte in 1 mål.

Vi ses i Sporthallen på onsdag och jobbar in säsongens första hemmavinst! Bra pausmusik utlovas !!!

RSS 2.0