Härligt slutspel

Slutspelet i handboll är det bästa på väldigt länge, framförallt underhållningsmässigt, helt sjuuka matcher. Hoppas GUIF går till final, blir bra tryck i Globen i såna fall. Men det blir väl Sävehof som vanligt. Matchen idag var tydligen tuff och hård inledningsvis, såg dessvärre bara sista 40 minutrarna. Att Ungesson fick rött kort var väl ändå på tiden, de få matcher jag sett har han alltid spelat med fula armbågar och slag mot ansiktet, fattar inte att Rustan tillåter detta men han är väl så himla bra på att spela försvar så det får gå ändå ... För övrigt är min gamle antagonist Kristjan Andresson den kungligaste tränaren jag sett. Lika bra som tränare som spelare, vilket lugn, vilken pondus, vad duktig på att få ut maximalt av sina spelare, hoppas ni går till final Krille!

För övrigt så kommer vi få veta vem som blir tränare i LHK imorrn kväll, spännande värre, mycket spekulationer har det varit, vem har rätt? Hoppas verkligen att Oscar blir kvar också ... men det förutsätter jag !!

Ses imorrn !

Inför nästa säsong

Idag hade den nya sportgruppen ett möte tillsammans med oss spelare. Äntligen är det mycket folk som är med och hjälper till vilket visade sig idag när upplägget för nästa säsong presenterades. Sex personer istället för en ensam gör skillnad. Kul!!

Planerna är att ha en genomgående tanke från juniorlag via b-lag upp till a-lag. En tydligare spelidé där spelare som ska slussas in i a-laget redan är medveten om hur spelet fungerar och inte ska behöva anpassa sig till massa nya moment. Sen blir det självklart skillnad på att spela juniorhandboll mot seniorhandboll men man ska veta hur grundidén är tänkt. Tanken är att på sikt kunna introducera idén ännu längre ner i åldrarna.

Tränarfrågan är fortfarande oklar och några olika namn finns för tillfället och det ska bestämmas inom två veckor, förhoppningsvis. När det gäller nyförvärv är inte heller något klart ännu. Ett par namn är på gång men framförallt tror jag att det fokuseras på att behålla de som finns idag. Det finns spelare som är kontaktade av andra klubbar och en del kontrakt är på väg att löpa ut efter säsongen. Försäsongen ska dra igång i början av maj är det tänkt och då ska väl åtminstone tränarfrågan vara löst.

Återkommer med mer senare !

Ska passa på att gratulera Djurgården till ett mycket bra kval, imponerande lätt slog de ut H65 i två matcher och det blir spännande att se om de kan betvinga Västerås också ... Kärra vann planenligt men fick kämpa lite i andra matchen. Tror de kan ha lite chans mot Heid i ett tätt göteborgsderby. Dessa resultat visar på att skillnaden på toppen i norr och toppen i söder inte är särskilt stor. Den största skillnaden är såklart bredden på lagen i serierna.

RSS 2.0