Brutalt överfall ...

Igår på träningen hände en fantastiskt rolig grej som samtidigt kunde varit betydligt sorgligare än vad det blev. Eller rättare sagt så kunde utgången blivit mycket värre. Under matchspel på träningen står Nisse som vanligt på mittplan och blåser i pipan när han tycker det är nödvändigt. Viktor, som oftast springer väldigt fort och kanske inte har lagets bästa split vision, får av nån anledning tag i bollen under en halvkontring. Han springer med bollen och när han är på väg över halva plan vänder sig Nisse om för att vara rättvänd när Viktor går mot mål men Viktor hinner riktningsförändra och han ser självklart inte Nisse utan springer Nisse sönder och samman. Jag tar inte i om jag säger att det är den värsta kollision jag någonsin sett. Nisse flög lätt två meter framåt, slår handlöst i golvet, ligger kvar lite innan han tittar upp, lägger sig ner igen och sen reser sig upp. Det gick bra, hoppas jag, kan ju kännas värre idag kanske men vi får verkligen hoppas det gick bra, trots Nisses tidigare ryggproblem. Stor chans att få whiplash under handbollsträning när man bara dömer. Jaja, det såg riktigt läskigt ut och som Rille sade efteråt: "Jag trodde fan han dog", jag kan bara instämma men han verkar vara vid liv! Tilläggas bör kanske att det självklart gick bra med lagets egna lilla duracell-kanin, Viktor Smith :)

Många i laget var på ishockey och såg LHC få stryk i lördags och därefter ute och käkade, ett trevligt sätt att umgås. Kanske behövdes ett litet break för att bryta den negativa trenden. Batterierna bör nog vara fulladdade under resten av året för att vi ska lyckas ta lite poäng. Två oerhört viktiga matcher väntar nu, först Skurup borta som inte vunnit så jättemånga matcher och därefter Örebro hemma på onsdag. Ett Örebro som jag verkligen förväntar mig att vi slår men först ska vi ta seger nummer 1 nere i Skåne!

Välkommet speluppehåll

Efter fyra inledande förluster känns det ganska välmotiverat och välkommet med ett kortare speluppehåll för vår del. Starten har väl kanske inte varit vad varken spelare, ledare eller supportrar hade förväntat sig. Fyra förluster fanns inte ens med i tankarna men nu är det ett faktum och vi får försöka se nästa match som en omstart och lägga förlusterna bakom oss. Det värsta som kan hända har nu redan hänt och det kommer bli viktigt att visa sig mentalt stark nu när det blåser snålt. Våga vinna är ledorden nu och jag vet att vi har kapacitet att vinna matcher mot många lag i serien, vi måste helt enkelt sluta vara rädda att förlora.

Under speluppehållet får Oscar möjlighet att rehabilitera sin skada. Dejan kan förhoppningsvis börja träna för fullt snart och linjemacke är frisk från sjukdom. Nu börjar det bli dags att leta efter tryggheten och spelidén med ljus och lykta. Det har förmodligen inte sett så tydligt ut från publikplats och på planen har nog tryggheten lyst med sin frånvaro.

Efter den miserabla inledningen på säsongen kan vi säkert konstatera att vi inte kommer slå många lag på fysik. Kan vi inte använda vår fysik får man använda andra egenskaper såsom snabbhet och spelintelligens. Jag hoppas och tror att dessa egenskaper ska bli mer tydliga när vi går in i matchspel igen och att vi snart kan få jubla över en seger.

LHK-H 65 Höör

3 minuter

1-3, Oscar mål och skadad, inte allvarligt

Debutant imorrn!?

Match mot H 65 från Höör. Ett lag som något otippat inlett serien med tre raka segrar. Laget tränas av den gamle elitseriespelaren Pelle Käll och på spelarkontot återfinns två landslagsmän från Australien (tror jag). En svår nöt att knäcka!?

Under veckan har träningarna störts en del av småskador och sjukdomar. Imorrn kommer förmodligen linje-Macke inte spela. Han har inte tränat på hela veckan pga sjukdom, tråkigt för Macke som varit duktig senaste matcherna och vi hoppas att han kryar på sig så vi snart får se honom på planen igen. Det är absolut dags för första segern, börjar bli lite tjatigt, så jag hoppas slippa skriva denna mening igen.

Imorrn kommer också nya speakern för året göra debut och det utlovas trevlig musik och en härlig inramning i Sporthallen! Matchen kommer också rapporteras live på bloggen för de som inte har möjlighet att följa matchen på plats, dock med ganska ojämna rapporter, detta under förutsättning att tekniken fungerar!

En debutant kan komma att göra a-lagsdebut under morgondagen. Den som lever får se!

Jackes axel

Snackade med Jacke igår på träningen och han hade fortfarande ont i axeln efter den nya smällen han fick mot Vadstena. Han kommer kolla upp axeln i slutet av veckan och då kanske vi vet mer exakt. En tids rehab blir det nog för Jacke men påståendet att han ska lägga av saknar substans. Tråkigt för Jacke som verkligen var på väg tillbaka men förhoppningsvis är han tillbaka inom en snar framtid.

Dejan går med en stukad fot för tillfället och tränade inte igår. Viktor går återigen för fullt efter sin fingerskada. Sista matchen innan ett kortare speluppehåll känns riktigt viktig och det är verkligen dags för säsongens första seger. Slut upp och stötta laget, från START, på söndag och hjälp oss att bärga säsongens första tvåpoängare!

I motståndarlaget återfinns två landslagsspelare. Det vill man ju inte missa !!!!

Stryk igen

Idag fick vi inkassera vår tredje raka förlust. Kungälv blev för svåra och slutresultatet skrevs till 31-26. Det höll på att bli en riktigt rolig söndag i Kungälv. Ledning i paus efter halva matchen med 17-14 och bra inledning på andra efter två raka mål. Sen kom raset och när Kungälv väl var ifatt vid 20-20 blev vi ängsliga vilket antagligen speglar självförtroendet som för tillfället lyser med sin frånvaro. Kungälv tilläts gå ifrån och vinna komfortabelt med sex bollar.

Positivt är såklart en bra första halvlek där vi gör lika många mål på 30 minuter som vi tidigare gjort under 60 (nästan). Att vi sedan bara mäktar med 9 under sista 30 är ju tyvärr inte så lyckat. När vi väl släpper in Kungälv i matchen så har vi inte det mod som krävs för att stå upp utan viker ned oss lite för enkelt.

Nästa helg väntar hemmamatch mot obesegrade H 65. Då hoppas vi på två bra halvlekar och ett jäkla go i 60 minuter.

För övrigt så var det ju trevligt att Triton Sund spöade obesegrade Commander Crowe igår, given spik på systemet eller hur Nisse?!!!?

På återhörande!!


Nytt försök

Imorrn väntar Kungälv. Ett lag som inlett med en seger och en förlust. Senast vann man relativt enkelt tror jag och kanske har dom inlett en segerrad, favoriter som de varit av vissa förståsigpåare. Förhoppningsvis blir inte segerraden så lång. Känns som att vi är sugna på att ta säsongens första vinst. Kungälv är väl kanske ingen rolig och enkel uppgift men utan press kanske vi kan få spelet att släppa, framförallt anfallsspelet. Stor tyngd har lagts på just anfallsspelet under veckans träningar. Som vanligt har det sett bra ut men det är ju på matcherna som det ska göras. Försvarsspelet är jag inte ett dugg bekymrad över och gör vi 28 framåt imorrn kommer vi att vinna.

Inga ändringar i LHK vad jag vet och det känns som att det är dags för första segern.

Kul att brorsan fick ytterligare en seger idag när RP:s damer vann tredje raka i den tidiga seriefinalen (???) mot Örebro ...

Ciao

22-25

Kanske borde slutresultatet stått i föregående inlägg ......... men det var så tråkigt att skriva ner ....

Ny välförtjänt förlust

Nu börjar vi bli vana att få stryk och underprestera. Återigen presterar vi riktigt dåligt anfallsspel och gör tre mål första sexton minuterna. Försvarsspelet är godkänt med en fantastisk sista utpost, Fredrik Palmqvist. Hade han inte storspelat hade vi säkert förlorat med minst tio idag. Å andra sidan hade Åhus en duktig målvakt i första halvlek men som fick betydligt bättre hjälp av sina kompisar i försvaret och därmed kunde göra enklare räddningar. Tyvärr har jag varit sjuk och inte kunnat följa träningarna i veckan, hade varit intressant och sett hut det sett ut. Enligt spelare i laget har vi bättre tempo på träningar än matcher. Känns som att det borde vara tvärtom.

Nu får var och en rannsaka sig själv och inse att ingen är världsbäst och kan springa omkring och glassa på planen. Gör det lätta lättare. En i lagets spontana reaktion efter matchen var att det var pinsamt. Tro f-n det. Storpublik och första matchen hemma. Och inget lyckas. Stereotypt anfallsspel. Individuella försök som sällan ledde någon vart mot det storvuxna Åhus-försvaret.

Matchen inleddes som sagt dåligt och vi kom i underläge direkt, dåliga avslut kostade oss dyrt i vindsnabba omställningar från våra skånska gäster. Hastigt och lustigt stod det 3-9 och en timeout gjorde i alla fall att försprånget inte utökades. Hyfsat jämnt blev fortsättningen av första halvlek och detta tack vare Palmas storspel i kassen. 9-14 i halvtid och en bra inledning kanske kunde göra det hela lite spännande.

Vi får den inledning vi hoppas på och är snabbt ifatt Åhus vid 14-15 (tror jag). Åhus tar timeout vilket visar sig vara ett genidrag. De stoppar vår frammarsch och drar istället iväg med 3-4 bollar igen och vi får återigen en jobbig uppförsbacke. Varje gång vi är på väg tillbaka in i matchen gör vi något juniormisstag och kommer efter med 3-4 bollar. Det blir för jobbigt och några utvisningar i viktiga skeden gör att vi aldrig kommer ifatt och sista tio minuterna tillåter vi Åhus kontrollera utan några större problem.

Idag ska jag avsluta bloggen med något trevligt och positivt! Fredrik Palmqvist gör en stormatch i målet och vi kommer säkert vara beroende av en storspelande målvakt tills vi fått större trygghet i det vi gör på plan. Dessutom gör junioren Macke Karlsson en bra match som spets/3 bakåt och på linjen framåt. Vår största talang för tillfället enligt mig. Hoppas vi får behålla honom många år.

Nu får vi försöka gå tillbaka till grunderna i handboll och blicka framåt mot helgens svåra bortamatch i Kungälv. Kan väl tillägga att serien verkar bli väldigt jämn och att det bara är två lag som står på två vinster respektive förluster efter två omgångar. Tyvärr är vi ett av dom som är i botten. Det vänder snabbt.

Kom igen !!!!!!!!!!

RSS 2.0