Dags att mogna, Kustvik!?

Ska inleda med att hoppa på Correns sportchef Christer Kustvik som hela tiden gör sitt bästa för att efterlikna sin idol (??) Rooney Jerrevång!? Till att börja med undrar jag hur många matcher han har sett med LHK i år? "Rock´n´roll hela tiden" efter en av de mest disciplinerade och stabila insatserna för säsongen? Han tycker att vi ska mogna också, tror inte jag håller med. Jag skulle hellre satsa på ett ord som utveckling, LHK behöver utvecklas, både spelmässigt och organisatoriskt. Efter mötet, som väl hölls i början av februari, har ju faktiskt spelet blivit bättre. Kanske fanns där ett samband !? Nä du Kustvik, lite mer kött på benen är väl inte för mycket begärt, du har väl sett max två matcher under säsongen och tar i med en rubrik så du nästan spricker. Kan inte förstå vad felet är med rock´n´roll och underhållande handboll om man vinner med sju mål, trodde att det var det publiken ville ha. Du fick se en av de bästa matcherna LHK presterat under 60 minuter under hela säsongen (förvisso mot medelmåttigt motstånd), gläds åt detta istället och sprid lite positiv energi kring handbollen i Linköping så du kanske får se bra elitseriehandboll om sex år, som du längtar efter så mycket.

Tycker att vi ska vara glada och nöjda med vad vi presterat under slutet av säsongen. Tråkigt att läsa så negativa åsikter när vi precis tagit oss över kvalstrecket, vi var tvingade att ta sex poäng av sex möjliga sista tre matcherna för att ha en chans att undvika kval, vi var till och med indragna i nedflyttningsstriden med tre omgångar kvar. Med svagt självförtroende, ingen direkt övertro på oss själva så lyfter vi oss ordentligt och visar lite av vad vi verkligen kan i slutet på säsongen. Vi kan helt klart vara stolta och se fram mot nästa säsong med tillförsikt.

Matchen mot Mantorp var hyfsat jämn siffermässigt första 15-20 minutrarna, sen kändes det som att orken tröt lite i bortalaget och från minut 20 till 40 är det bara ett lag på banan. Sista 20 kontrollerar vi utan några större problem och segern blir solklar med 26-19 och äntligen kanske man kan få skriva att tronskiftet är genomfört i Östgötahandbollen, åtminstone för en stund framöver. Mantorp ramlar nu ur direkt och vi går miste om två roliga derbyn nästa säsong, kanske återkommer de grönvita redan året därpå, om man nu orkar resa sig ytterligare en gång. Misstänker att det är risk för lite manfall där ute!??

Vill härmed också passa på att tacka Country för sin insats mot Heim/Mölndal som gjorde att vi undvek kval. Trots att laget inte hade något att spela för förutom äran och sin hemmapublik tog man två poäng. Starkt jobbat och tack för hjälpen!!

Andra raka

Inför matchen mot Åhus var vi hyfsat överens om att hemmamatchen mot samma motståndare varit den stora plumpen under äsongen, därför var det särskilt skönt att vinna över skåningarna som varit glödheta under vårsäsongen. Vi låg under hela första halvlek men fick gå till pausvila med ett ynka tremålsunderläge. Vi hade stora problem med försvarsspelet i första halvlek och framförallt med deras stora duktiga mittsexa. När vi väl kommit på att deras spel till 90 % går ut på att söka mittsex fick vi bättre ordning under andra halvlek och kunde sakta krypa närmare och förbi. När vi var i ledningen för första gången vid 20-19 sjönk koncentrationen och de fick kvittera och gå förbi direkt. Starkt av oss och inte sjunka ihop då utan återigen resa oss och göra en fantastisk avslutning på matchen och det märktes nog sista fem minuterna vilket lag som hade mest att spela för.

Den här segern ger oss en möjlighet att undvika kvalspel. Vi måste vinna eller spela oavgjort och ha lite andra resultat med oss, framförallt ett Country med ordinarie lag och lite inställning mot Heim. Tydligen saknade de 4-5 spelare ute i Mantorp i söndags. Hoppas verkligen att de vill avsluta lite snyggare än så inför sin hemmapublik. Vi möter Mantorp som är i lika stort behov som oss av poäng. De är också beroende av att Skurup förlorar i sista matchen för att de ska undvika direkt nerflyttning.

Det kommer alltså helt säkert bli en rafflande avslutning på säsongen i Sporthallen, kom dit och se östergötlands bästa handbollslag! Kom gärna extra tidigt och se LHKing mot Lindesberg i en direkt avgörande seriefinal.

Äntligen lite Hesselink ...

Kul att vinna för en gångs skull och speciellt skönt att få visa den trogna hemmapubliken att vi kan spela hyfsad handboll då och då. Under söndagen var det väl i stort sett felfritt under första 50 minuterna. Lite slarvigt och hafsigt de sista 10 men då var ju de 2 poängen redan bärgade. Bättre försvarsspel än de senaste matcherna och framförallt ett underbart målvaktsspel av Näsman. Sanningen att säga hade nog Kungälv lika många klara lägen första 15 men utan att dra dit bollen, samtidigt hade deras målvakt kanske ingen lyckad dag och gjorde inte många räddningar förutom de 2 straffarna. En riktigt bra målvakt kan vara skillnaden mellan vinst och förlust. Sen spelade vi ett smart anfallsspel och aggressivt försvarsspel. Mycket disciplinerat kontringsspel med få bortkastade bollar. Tror vi hade 4 eller 5 utvisningar mot en eller två för Kungälv. Domarinsatsen var genomgående bra, dock fick de en lite trevande inledning med att ge mig gult kort och Viktor en utvisning. Jag var inte i närheten av just det tröjdrag som varnades för och Viktor var nog lika oskyldig till Nickes knuff i bröstet som genererade två minuters utvisning. Men som sagt, en bra insats och framför allt en oerhörd skillnad mot senast i sporthallen. Nu väntar bortamatch mot Åhus och sen Mantorp hemma. Mantorp är lite illa ute och är piskade att ta fyra poäng i de två sista matcherna. Om vi tar fyra poäng kan vi kanske gå förbi Heim och undvika kval. Kvallag från västra serien blir antagligen Wasaiterna eller Borås och från södra serien Kristianstad, Lågan eller Växjö. Spännande avslutning !!

6 poäng

Matchen mot H65 nere i Höör kändes dessvärre nästan avgjord redan efter 10-15 minuter när skåningarna sprungit över oss och hade en 8-9 målsledning. Vi gör ju en bra match sista 45 men det är svårt att värdera den insatsen eftersom att H65 kanske hade varit bättre senare i matchen om det varit jämnare längre. Vi får försöka se det positivt och ta med oss ett något tuffare försvarsspel och bra målvaktsspel till matchen mot Kungälv. Om mot förmodan H65:s tränare läser detta så var det ingen filmning i slutet på matchen utan en munfraktur som drabbade Oscar, sånt kan faktiskt göra ont. Hur som helst fick vi stryk mot ett fysiskt och bättre lag som säkert kommer vara med och tampas om kvalplatserna ända till slutet. Oscar hoppas vi få återse på planen så fort som möjligt.

Nu har vi 6 poäng kvar att spela om, fortfarande allt i egna händer. Kungälv hemma, Åhus borta och Mantorp hemma. Hur många poäng kan vi ta? Hoppas att alla runt Linköpingshandbollen kan sprida lite positiv energi nu i slutet av säsongen och spara alla eventuella sågningar till efter säsongen. Självförtroendet är kanske inte på topp men en seger kan ge lite ljus i tunneln, kanske redan på söndag?