Claes Hellgren sade idag ...

... under matchen mot Slovakien:

- En riktig delikatess av Kim där när han skjutit två hårda skott och istället gör en flipp!  (Helt lyrisk)

- Underbart, underbart, underbart, vilket pass, en quarterback-pass av Kim! (Kim passar till Kjellman på kontring, säkert en pass på 20 meter, kanske t.o.m 25)

Skönt att Sverige snart har spelat färdigt så Claes kan åka hem och enervera andra människor ...

Sämsta 45 på LÄNGE

Solklar förlust mot Country. Siffrorna skrevs till 28-32 efter att vi helt osannolikt var nära att gå ikapp i slutet. Country ledde klart hela matchen och med nio bollar när 12-13 minuter återstod. Som ett sista desperat försök går vi då upp på dubbelpunkt och knaprar in och är under med tre med tre minuter kvar, då bränner vi och Country lyckas göra sitt första mål på säkert tio minuter och avgör matchen definitivt. Helt rättvist vinner Country med fyra bollar och det kunde lika gärna blivit tio. Med en duktig målvakt, en riktigt duktig vänsternia och bra mittsexor gjorde motståndarna lite som de ville första 45. När de slappnar av i slutet kan vi komma närmre men nån riktig nerv blev det aldrig, trots att vi närmade oss.

Anmärkningsvärt var att matchen var snäll och utan några klara utvisningar, trots detta fick vi tre eller fyra utvisningar under matchens gång och Country fick sin första efter 59.49. Avgjorde självklart inte matchen men detta kanske kan visa att ett lag med inställning och satsning i varje situation får med sig utvisningar lättare.

Ted Ottey var klart bäst i LHK och ingen annan kan få godkänt i den sämsta insatsen för säsongen. Nu kan det bara bli bättre!!

Gå och lägg dig, Claes

Match mellan Kroatien-Sverige. Härlig match och hyfsat spännande mestadels men kroaterna var helt enkelt för bra. Jag tror det blir svårt för något lag att rubba deras marsch mot VM-guldet. Kanske Frankrike ...

Claes Hellgren tyckte denna torsdag efter tre minuter att kroaternas specialitet var att rycka, kanske lite tidigt att dra såna växlar för nåt ryck blev det inte förrän i början av andra halvlek. Han tyckte även att Palickas straffräddning med en och en halv minut kvar var mycket viktig när man senare skulle summera insatsen ... Yeah right, jätteviktig, Sverige låg under med fyra mål med minuten kvar.

På lördag hoppas vi på att LHK tar två poäng och kan upprepa det fina spel man presterat de senaste matcherna! Jag tror att det kommer vara ett väldigt välkammat hemmalag som äntrar planen vid 1600 ...

På återseende !

Är Sverige överraskande bra?

Tre segrar på tre matcher, bl.a. mot Spanien igår kväll. Kul att de nya förbundskaptenerna lyckas så bra i sitt första mästerskap. Det jag förvånas över är hur förvånade hela media-Sverige verkar vara. Skräll efter skräll och snack om att det var en bragd av Sverige att slå Sydkorea. Med det lag som Sverige har borde man vara topp fyra i världen. Problemet som tidigare förekommit är ju Linells feghet att inte våga satsa på de bästa spelarna. Att Sverige slog Spanien var väl knappast en skräll, vann vi inte mot Spanien i Norge med en boll efter Tomas Svenssons utkast till Källman som nätade i sista sekunden. Klart Sverige kunde vinna igen. Och klart vann dom. Sverige har lätt kapacitet att gå hela vägen, hade Ahlm varit med tycker jag vi kunde krävt minst finalplats.

Målvaktssidan är ju grymt stark och det har ju hela handbollSverige vetat om hur länge som helst, att minst en generation aldrig fått chansen beror ju inte på potentialbrist utan på fullkomlig okänsla hos förbundskaptenerna. På vänsterkanten har Sverige kanske världens bästa i Jonas Källman, personligen tycker jag vi kunde spela med Källman på vänsternio och Lundström på kanten. Doder och Lukas är världsklass på mittnio, framåt alltså, bakåt är Tobbe lika bra. Högernior har vi helt plötsligt för många av. Både Kim och Carlén är världsklass framåt och bakåt. Högerkanten är Janne Lennartsson grymt säker och skulle inte göra bort sig i en toppklubb i Spanien eller Tyskland. Ahlm som är världens bästa tvåvägsspelare (Karabatic??) saknas såklart men Arrhenius och Mattias Gustafsson är inte direkt dåliga. Bänkspelarna orkar jag inte riktigt gå igenom ... Med tanke på detta manskap kan väl media sluta prata om skrällar hit och skrällar dit, Sverige är och kommer förbli ett av världens bästa handbollslandslag!

Sen ska jag avslutningsviskommentera de experter som får chansen att prata och briljera med sin okunskap i tv-rutan. Vi börjar med Axnér (som tydligen skriver en populär blogg) som jag faktiskt tycker är ganska bra och som jag tror själv tycker att han är j---igt bra. Frågan är hur självgod man ska vara om man efter första halvlek säger:

- Det måste vara jäkla skönt att gå ner i halvlek med tvåmålsöverläge (eller nåt sånt).

Thomas, så här är det, först spelar grabbarna första halvlek, denna halvlek följs av en paus som kallas halvtid, då spelar inte grabbarna handboll utan vilar, efter denna paus börjar andra halvlek. Uppfattat?

Expert nummer två, Claes Hellgren ..... Oj oj oj oj oj ... Hur kan denna idiot få vara expert? Var han så bra som målvakt så att det inte går att göra sig av med honom? Gör en målvakt en räddning går Hellgren upp i falsett som om han har sett en rymdvarelse.

- Ett gammalt härligt klassiskt vikskott, skriker Hellgren så han knappt tror att det är sant när Lukas Viker sin kropp lite och skjuter mål, sånt händer ofta i dagens handboll.

- Vilken fint han gör, helt otroligt, när Lukas kommer utsida två utan tvåa, fintar utspel till kanten så ettan kliver ner och Lukas kan gå själv, oj oj oj, fantastiskt va Hellgren, kan man göra så i dagens handboll?

- Han har sån respekt för Sjöstrand i målet, Hellgren om nån spanjor som missar straff på Skövdes målvakt som gjort sju landskamper och förmodligen är helt okänd i övriga handbollseuropa tills nu. Respekt??

Firma Hellgren/Perlskog snackade också under matchen mot Spanien om Sveriges orutin och att det verkligen började hetta till inne i hallen. Hellgren inflikade också att vänta bara till Kroatien matchen. Just det ja, svenskarna har ju ingen rutin från matcher med publiktryck och mycket folk ... Eller har lag som Ciudad Real, Barcelona, Kiel, Flensburg och andra topplag i Spanien, Tyskland, Danmark och CL spelat viktiga matcher inför fullsatta läktare?? Kanske det va? Orutin, ett ord som helt saknar substans i sammanhanget!

Hellgren tror fortfarande att han drömmer om han ser någon flippa från kanten eller på straff, Claes, detta kan 98 % av handbollsspelarna göra mer eller mindre bra från div.2 och uppåt. Handbollen har utvecklats lite grann från 50-talet när du var målvakt i slow-motion-handbollens värld, vakna upp TV4 och ta in en ny expert innan handbollens trovärdighet helt raseras. Det värsta är att ej handbollskunniga tycker att Hellgren är jättebra ... Han är KASS!!!!!!!!

Ge mig fler citat för nu orkar jag inte skriva ner flera ...

Nära nära ...

Bra handboll i 30 minuter och lite mindre bra de avslutande 30 gjorde att vi fick lämna Göteborg med noll poäng. 16-10 i paus kanske var för mycket för att koncentrationen skulle hållas, viss avslappning i samband med en uppryckning från Kärra gjorde att de tidigt fick kontakt och därefter var det jämnt ända in i mål. Kvittering av oss med 8-10 sekunder kvar. Trots den knappa tiden lyckas Kärra fixa en straff som man förvaltar väl och matchens sista händelse är alltså helt avgörande. Trist trist men återigen visar vi att vi är med de bästa lagen i serien.

Örebro gjorde en överraskande bra match nere i Skåne mot tränarens gamla lag Eslöv, de hade verkligen behövt en seger. Var prcis ute och såg Mantorp få stryk med uddamålet mot H 65. Mantorp gjorde en bra första halvlek och borde kanske ha avgjort matchen där, istället lyckades H 65 på nåt konstigt sätt gå till halvtidsvila med underläge med två bollar. En av de konstigaste händelserna jag sett på en handbollsplan inträffade i Mantorp under den första halvleken. När H65 spelar 4-6 blir en av deras spelare avblåst för någonting i anfallsspelet, han tycker att domaren gjort fel och när han backar hemåt visar han mot domaren att han blir dragen i tröjan genom att dra i sin egen tröja, han avslutar gesten med att smyga upp sitt långfinger mot domaren. Helt ofattbart att han bara fick två minuters utvisning. Helt idiotiskt.

LHKing spelade mot Mjärdevi igår och vann extremt enkelt. Ett par roliga händelser i Lambohovshallen bjöds vi i publiken på. En spelare i Mjärdevi jagar hemåt efter Tobbe (??) och lyckas ta nån typ av grepp om halsen och brotta ner honom bakifrån, detta mynnar ut i rött kort varpå Mjärdevis tränare kallar till sig domaren och frågar varför det blev rött kort ... Hahahahaha, vilka regler finns i handboll, någon som vet och kan upplysa mannen?

Det andra märkliga var när Tobbe kom fri på kontring, Mjärdevis målvakt är ute på fem meter och är helt inställd på att slå ner Tobbe när han ska hoppa förbi och göra mål. Helt besinningslöst slår han mot Tobbe, gör inte en tillstymmelse till att försöka göra en räddning, helt galen. Solklart rött kort enligt mig. Domaren visar två minuters utvisning. Domarna går bort mot sekretariatet och resonerar lite om nånting (verkade som att de diskuterade hur de skulle göra när målvakten blev utvisad). Det hela slutar med att domaren blåser i pipan och gör watchout-tecknet eller vad det kallas, det som hockeydomare gör när man videogranskat och kommit fram till att det inte var något mål. Alltså, målvakten slipper utvisning. Så alla målvakter där ute, slå ner de spelare som hoppar in och ska göra mål, mycket effektivt !!

Ser fram mot två nya poäng

Kärra borta låte ju kanske inte som en enkel uppgift men sanningen att säga så har uppgiften blivit ungefär 40 % lättare. Motståndarlagets mittsexa Johan Andreasson (Greta) är avstängd vilket betyder oerhört mycket för Kärras offensiva spel. Mittsexan är förmodligen den bästa i serien och samspelet med Robert Goude slipper vi lägga så mycket energi på. Istället för att anpassa oss kan vi förmodligen koncentrera oss mer på vårt eget spel och jag tror vi har bra chans att vinna två poäng. Kan vi neutralisera deras högersexa Kim Konradsson har vi bra möjligheter.

Säsongens bästa insats?!

Serieledarna Eslöv visade sig inte alls vara någon omöjlighet för oss under söndagseftermiddagen. 31-31 kanske var ett rättvist resultat men jag är samtidigt säker på att båda lagen tycker att de borde vunnit. Eslöv var i ledningen sista 45 minuterna men lyckades aldrig rycka ifrån. Å andra sidan lyckades vi aldrig ta oss förbi i målprotokollet när vi väl var ifatt utan fick hela tiden kämpa i underläge. Det gjorde vi i och för sig riktigt bra. Starka kampmoral visar vi genom att aldrig vika ner oss. Det blev en mycket konstig sekvens på slutet av matchen när domarna blåste timeout men klockan stannades aldrig vilket gjorde att Eslöv, som hade bollen, fick värdefulla sekunder att försvinna och de kunde hålla bollen till slutet av matchen och inte låta oss få någon mer målchans. Vi bröt dock deras anfall med tio sekunder kvar men lyckades aldrig komma till något riktigt avslut.

Spontant tyckte våra tränare att det var säsongens bästa insats över 60 minuter. Det var en väldigt sevärd och underhållande match helt i publikens tycke och smak. Bland annat briljerade Christian Holm med ett underbart inspel till Baros, Oscar och Ted hade lite lekstuga på sin vänstersida och Jaafar kom in och noterades för några viktiga räddningar, speciellt sista kvarten. En pinne mot serieledaren måste hur som helst ses som en bonuspoäng och nu blickar vi framåt mot en härlig resa till Göteborg på lördag för att förhoppningsvis upprepa vårt fina spel i 60 nya minuter.

Mitt läkarbesök under gårdagen innebär att jag får börja träna handboll så mycket jag vill och klarar av, framförallt det sista. Jag saknar fortfarande en del styrka men kanske kan det bli lättare bollträning under de kommande veckorna.

Slut på lovet

Äntligen dags för lite handbollsmatcher igen! Kul tycker jag och säkert många andra. Vi inleder mot Eslöv som slog oss knappt senast. Nu är det vi som har hemmaplan och det kommer vi förhoppningsvis kunna dra nytta av. Jag vet inte mycket om Eslöv men de verkar ha ett lag med hög lägstanivå och olika spelare som kliver fram i matcherna.

Skador i laget är som vanligt Macke, Macke, Jacke och jag själv som alla förmodligen blir borta ett bra tag till. Mackes knäskada kommer innebära frånvaro resten av säsongen, Macke med gipsat finger är säkert borta några veckor till, Jackes axel har jag lite bristfällig information kring men antagligen inget spel den här säsongen, jag ska till läkare imorrn och hoppas på att få börja använda lite mer boll de närmsta veckorna.

Under juluppehållet tycker jag det kan vara värt att notera att Mantorp, för tillfället på kvalplats i vår serie, var i Nyköping och slog norra seriens tvåa med sex bollar. Nyköping tror jag inte hade ordinarie lag vilket jag vet att Mantorp inte heller hade. Detta betyder väl alltså att södra serien är klasser bättre än norra serien!??!

RSS 2.0