Dyrköpt förlust

Kroppskultur blev för svåra på söndagseftermiddagen. Förlusten stannade vid 21-27.

Det blev alltså förlust trots klart bästa hemmainsatsen för säsongen. Lagen följdes åt under den första halvleken. Kropps ryckte tidigt och hade tre bollars försprång innan vi lyckades få till ett bra försvarsspel som utmynnade i enkla kontringsmål. Ledning mot slutet med tre bollar förvandlades tyvärr till endast uddamålsförsprång när första halvlek var till ända. Det kändes som att vi kunnat haft ledningen med 3-4 bollar och Kropps kunde vara rätt nöjda med att bara ligga under med en boll inför andra halvlek. I andra halvlek var Kropps för tunga och malde sönder oss via ett starkt försvar och en duktig målvakt. Vi lyckades inte alls med anfallsspelet och det blev väldigt jobbigt att spela så pass mycket försvarsspel som vi tvingades göra. Kropps gick tidigt förbi och ryckte åt sig ett försprång. När ställningen var 15-19 fick vi chansen att spela 6-5. Istället för att krypa närmare missar vi en straff, ett friläge och ett bra kantläge. Kropps gör 20-15 och vi lyckas inte repa mod en sista gång utan vi får istället vara tacksamma att Näla gör flera jätteräddningar efter varann vilket gör att siffrorna inte drar iväg alltför mycket sista kvarten.

Alla gör en fantastisk första halvlek och Näsman är grym matchen igenom. Detta tar vi med oss under fortsättningen av säsongen. Kan vi göra två halvlekar som liknar den första idag kan det hjälpa oss till många tvåpoängare.

Tyvärr gick Macke sönder i början av andra halvlek och befarad allvarlig knäskada är väl den första diagnosen. Vi håller tummarna för att det inte är så allvarligt som det såg ut.