Ny seger

Måstematchen i Sporthallen mot Örebro slutade på det enda sätt som på förhand var möjligt, nämligen med LHK-seger. Dessvärre var det match i 40 minuter och det var med hemmaögon minst 30 minuter för länge. Vi hade oändligt många tillfällen att köra matchen under första halvlek men på något mirakulöst sätt lyckades närkingarna gå till halvtidsvila med ett tremålsunderläge. Sen lyckades de också närma sig till 13-12 eller 14-13 och först då var det dags att springa sönder motståndet. Det märkligaste var nog att det kändes som att vår 1:a halvlek var bättre än den andra men vi har fortfarande förtvivlat svårt att göra mål på våra målchanser, tar lite för tidiga halvlägen och gör för många tekniska misstag. Som tur var så mötte vi ett lag som gjorde ännu mer tekniska fel och dessutom hade otroligt svårt att straffa oss för våra egna misstag. Under matchens första 30 minuter tycker jag att Örebro skaffar sig fem bra målchanser i spel 6-6. Bra försvarsspel eller dåligt anfallsspel får andra avgöra, jag vet i alla fall vad jag tycker...

Personligen tycker jag att Örebro har en div. 1 spelare i sitt lag, Simon Anfält. Det blir lite svårt att göra sina lagkamrater bättre från en kantposition och dessutom ännu svårare att göra det på egen hand eftersom att alla lag vet vad Örebro har för starka egenskaper. Att deras tränare vet/tycker att vi är ett sämre handbollslag än Örebro får stå för honom. Kanske saknade de en massa spelare under gårdagen men de måste nog upp några snäpp för att undvika bottenstriden den här säsongen.

Björne spelade inte något under matchen vilket kanske förvånade en och annan på läktarplats. Han hade en stukad fot vilket gjorde att han vilade och lämnade över ansvar till övriga LHK-spelare. Nämnas bör såklart Jean Blomqvist, ett riktigt bra inhopp där han drog iväg några riktiga kanoner, hans utveckling kommer gå spikrakt uppåt, fortsätt så Jean! Nu blir det ledigt en dryg vecka då serieledaren, i skrivande stund, Kroppskultur från Uddevalla kommer på besök till Linköping.

Svar på kommentarsfrågan är att jag tar bort gipset om två veckor, sedan väntar rehab på obestämd tid.