Ny välförtjänt förlust

Nu börjar vi bli vana att få stryk och underprestera. Återigen presterar vi riktigt dåligt anfallsspel och gör tre mål första sexton minuterna. Försvarsspelet är godkänt med en fantastisk sista utpost, Fredrik Palmqvist. Hade han inte storspelat hade vi säkert förlorat med minst tio idag. Å andra sidan hade Åhus en duktig målvakt i första halvlek men som fick betydligt bättre hjälp av sina kompisar i försvaret och därmed kunde göra enklare räddningar. Tyvärr har jag varit sjuk och inte kunnat följa träningarna i veckan, hade varit intressant och sett hut det sett ut. Enligt spelare i laget har vi bättre tempo på träningar än matcher. Känns som att det borde vara tvärtom.

Nu får var och en rannsaka sig själv och inse att ingen är världsbäst och kan springa omkring och glassa på planen. Gör det lätta lättare. En i lagets spontana reaktion efter matchen var att det var pinsamt. Tro f-n det. Storpublik och första matchen hemma. Och inget lyckas. Stereotypt anfallsspel. Individuella försök som sällan ledde någon vart mot det storvuxna Åhus-försvaret.

Matchen inleddes som sagt dåligt och vi kom i underläge direkt, dåliga avslut kostade oss dyrt i vindsnabba omställningar från våra skånska gäster. Hastigt och lustigt stod det 3-9 och en timeout gjorde i alla fall att försprånget inte utökades. Hyfsat jämnt blev fortsättningen av första halvlek och detta tack vare Palmas storspel i kassen. 9-14 i halvtid och en bra inledning kanske kunde göra det hela lite spännande.

Vi får den inledning vi hoppas på och är snabbt ifatt Åhus vid 14-15 (tror jag). Åhus tar timeout vilket visar sig vara ett genidrag. De stoppar vår frammarsch och drar istället iväg med 3-4 bollar igen och vi får återigen en jobbig uppförsbacke. Varje gång vi är på väg tillbaka in i matchen gör vi något juniormisstag och kommer efter med 3-4 bollar. Det blir för jobbigt och några utvisningar i viktiga skeden gör att vi aldrig kommer ifatt och sista tio minuterna tillåter vi Åhus kontrollera utan några större problem.

Idag ska jag avsluta bloggen med något trevligt och positivt! Fredrik Palmqvist gör en stormatch i målet och vi kommer säkert vara beroende av en storspelande målvakt tills vi fått större trygghet i det vi gör på plan. Dessutom gör junioren Macke Karlsson en bra match som spets/3 bakåt och på linjen framåt. Vår största talang för tillfället enligt mig. Hoppas vi får behålla honom många år.

Nu får vi försöka gå tillbaka till grunderna i handboll och blicka framåt mot helgens svåra bortamatch i Kungälv. Kan väl tillägga att serien verkar bli väldigt jämn och att det bara är två lag som står på två vinster respektive förluster efter två omgångar. Tyvärr är vi ett av dom som är i botten. Det vänder snabbt.