Förlust i premiären

Derby mot ärkerivalen Mantorp, mycket folk i klämman, match mellan släkt och kompisar ... Det var verkligen upplagt för en härlig kamp klockan 15.30 idag. Det blev det aldrig. Mantorp var alldeles för bra och hade punkterat matchen redan efter en kvart. Segermarginalen blev bara 4 bollar men känslan var att det idag skilde minst det dubbla.

Annars började bortalaget bra med ett ramstarkt försvar vilket ledde till enkla målvaktsräddningar. 0-1 lyste på resultattavlan efter fem minuter vilket kanske vittnar om något tveksamt anfallsspel från bägge håll. Efter det fortsatte Mantorp med sitt fantastiska försvarsspel och matchens utan tvekan bäste spelare, Mantorps målvakt Alexander Rosén, fick möjlighet att briljera gång efter annan. Mantorp ryckte åt sig en storledning och efter 25 minuter ledde hemmalaget med klara 12-4. Resten av matchen kontrollerade Mantorp utan några större besvär och var inte Ross ivägen i målet så fick LHK spelare utvisade. Närmre än 4 bollar kom man aldrig.

Tyvärr kändes anfallspelet alltför krampaktigt och stillastående idag. När man möter Mantorps offensiva försvar, som är en blandning av 3-3, 3-2-1 och dubbelpunkt, är fart på boll och fötter a och o. Har man varken det ena eller det andra så är det jävligt svårt att göra mål. Det fick vi bittert erfara idag. Dessutom drar vi på oss många utvisningar vilket gör det än jobbigare. Kanske var det ändå Mantorps rutin som fällde det största avgörandet idag. Få misstag och smarta beslut matchen igenom. Samtidigt så lyste vår orutin igenom alltför ofta med tekniska misstag, skott direkt i 6-5 och 5-6, dålig värdering av lägen flera gånger om, dålig skärpa i en del avslut. Vi vinner inga matcher på att tro att vi är bra, det handlar om att visa det.

Innan matchen skrev jag att vi var bättre spelare för spelare och framförallt hade bättre bänk. Mantorp visade att jag hade så fel jag kunde, den enda som var bäst på sin position på plan idag var Oscar. Då gjorde han ändå inte en av sina bättre matcher och var alltför ensam i sina försök.

Förhoppningsvis lär vi oss mycket av den här matchen. Premiären är avklarad och allt kommer bli bättre. Vi kan ta med oss försvarsspelet som var godkänt matchen igenom. Mindre bra vissa perioder, fantastiskt i andra. Vi kämpar och försöker komma tillbaka trots, som det kändes, hopplöst underläge. Det kommer vi ha nytta av i framtiden. Vissa får spela på ovana positioner i försvaret och gör det bra. Vi går dock bort oss lite väl enkelt  ibland. Känns som att alla måste orka prata med varann i försvaret, hela tiden. Speciellt när man inte är samspelta.

Mantorp kommer fortsätta att vinna sina hemmamatcher, det är jag övertygad om. Vi kommer spela bättre handboll sett över 60 minuter, det är jag övertygad om. Premiären är avklarad och nu är det bara att ladda batterierna för hemmapremiären nästa söndag då Åhus ska få sin hemresa tråkigare än lång.