LHK-Djurgårdshof

Förväntningarna var stora inför genrepet i Sporthallen idag när Djurgårdshof stod för motståndet för andra gången under försäsongen. Första matchen mellan lagen slutade med knapp seger och frågan var om Hovet skulle stå upp lika bra idag.

Framtidslaget hade svårt framåt mot de gamla och trötta linköpingsspelarna. Ett mål första tio minuterna talar sitt tydliga språk. Ärligt talat var det extremt stor skillnad matchen igenom. Djurgårdshof hade verkligen ingenting att sätta emot det totalt överlägsna hemmalaget. I halvtid stod det 15-9 vilket drygades ut till 30-17 när slutsignalen ljöd. Stabil match av LHK som skapade målchanser när man ville och stängde till bakåt när så behövdes.

Trots denna stabila insats fanns flera saker att förbättra. Klara målchanser måste förvaltas på ett mer koncentrerat sätt. Under matchen missades säkert tio solklara lägen, minst. Målvaktsspelet som enligt tidigare rapporter sett bra ut kan bli ännu bättre men var som vanligt bra men idag utan att glänsa. De tekniska felen var på tok för många. Mot ett bra handbollslag kommer vi bli brutalt straffade och inte som idag bli bjudna på ett tekniskt fel tillbaks.

Hörde idag att Djurgårdshof tippat sig själva i den absoluta toppen i division 1 norra. Vi själva har satt en låg målsättning, en målsättning som tydligen har kritiserats här på bloggen. Jag tycker att det är viktigt att ha klart för sig att serierna kommer vara mycket ojämna. Div 1 södra kommer vara en dålig allsvenska samtidigt som div.1 norra kommer vara en bra div. 2 serie.

Dagens match kan ju ha varit missvisande. Kanske hade framtidslaget många borta, fått stressa till Linköping, åkt i trånga personbilar, ovana vid det hala golvet i sporthallen, fick för många utvisningar eller tränat stenhårt i veckan. Annars hoppas jag att de har tio andra spelare att kasta in i div 1-premiären, annars kan de knappast bli ett topplag.

LHK verkar vara på rätt väg och det är med tillförsikt vi ser fram mot derbyt i Mantorp om en vecka.

För övrigt kan väl nämnas att jag nu är opererad och gipsad. 10 veckors gips är sagt och därefter sedvanlig rehab.

Kommentarer
Postat av: LHK

Såg på Framtidsklubbens gästbok att resultatet mot LHK berodde på vaxet och domarna. Annars hade man vunnit med minst 5!!! Goa gubbar - förlåt pojkar!!

2008-09-22 @ 17:42:39
Postat av: Brejding

Ingen ironi bakom det uttalandet.

2008-09-29 @ 08:48:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0