Svar på kommentar

Tänkte svara på kommentar istället men det blir så jävla långt säkert så det får bli ett litet inlägg som svar.

Mantorps utgrupperade försvarsspel måste ju bemötas med ett jävla tempo på boll och fötter, står man still när man får bollen är det väldigt svårt att komma nära mål på tre steg. Alla måste attackera samtidigt, gör någon en bra satsning ger den inget resultat om nästa spelare inte vet vad som händer eller åtminstone är på väg framåt i nästa lucka. Samtidigt spelar Mantorp sitt försvars ruskigt bra och har en av seriens garanterat mest underskattade spelare som centerhalv, Patrik Pettersson. Han täcker upp för alla och har bra kontroll på mittsexan hela tiden.

Med facit i hand tycker jag man skulle bröderna mot varann hela matchen, dragit över halva vårt lag till vänster och satt Macke man man mot sin bror Magnus, tror han är starkare där 9 av 10 gånger. Problemet är och var i söndags att kör man fast i början av matchen är det lätt att bli paralyserade. När vi väl körde fast i början av matchen satt vi fast resterande del. Vi lyckades kontra bättre i andra. Vi skulle sprungit mer i kontringarna i början också och inte varit nöjda med att våra niometersspelare blev markerade (punktade) i uppspelsfasen. Kan man springa ifrån sin spelare där tappar Mantorp sina försvarspositioner, någon annan måste täcka upp och det blir övertag någonstans. Istället väntade vi på boll, Mantorp fick springa hem till sina positioner och fick enkelt stopp på oss.

Det finns massor att skriva och lätt att vara efterklok. Vi ska ju komma ihåg att skillnaden kanske inte var så stor som det kändes och att hälften (minst) av de lägen vi fick räddade Ross i kassen.

Mer kampvilja eftersökes på söndag, då inte bara i försvarsspelet !!!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Spelade inte eran nye finne någonting mot Mantorp?

2008-10-03 @ 22:16:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0