Dags att börja gilla försvarsspel

Ödesmatch mot Skurup hemma i sporthallen inför rätt mycket folk på läktaren. Vi lyckades nog inte imponera på någon. Kanske inte ens visa på att handboll för dagen är den roligaste vinterpubliksporten som finns. Var och såg hockeyn igår och som tur var blev vi inte lika utspelade som LHC, men inte heller långt ifrån. En miserabel inledning på matchen med snabbt underläge vilket gör att vi blir än mer stressade än vi var innan matchen. Jaga jaga jaga, komma ifatt snabbt, tänker nog de flesta på planen. Det leder till fler felbeslut och ännu större underläge. Det är i dessa lägen man ska gå tillbaka till sitt grundspel och hitta trygghet, en trygghet som jag inte tror vi kommer hitta den här säsongen. 11-19 tror jag att det stod när det såg som mörkast ut. På något märkligt sätt lyckas vi ordna halvtidresultatet till 15-20. Lite ljus i tunneln. Vi äter oss ikapp sakta men säkert i andra halvlek och är väl ifatt efter ungefär 20 minuter. Tyvärr kommer vi aldrig förbi utan får varje gång kämpa för att komma ifatt till likaläge, tror inte ens vi vann bollen och fick försöka ta ledningen. Med tio sekunder kvar lyckas jag nästan bryta en Skuruppassning men fipplar ut bollen eller rättare sagt mig själv över sidlinjen med nån centimeters marginal och 2 mot 1 kontringen uppstår aldrig utan vi får se oss besegrade med uddamålet. En förlust som känns lika rättvis som onödig. Skurup var verkligen värda att vinna över oss och var bättre under 60 minuter. Känns bara så onödigt att vi inte kan hitta våra roller och genomföra matchen på ett mycket bättre sätt. Matchen hemma mot Mantorp känns mer och mer som att den kan bli helt avgörande, det kommer den i alla fall bli för minst ett av lagen.

Helt outstanding var deras högersexa idag som gjorde tolv mål tror jag. Svårt att påminna mig när jag senast spelade mot en spelare som fick handboll att se så lätt ut. Med små aviga rörelser gjorde han mål precis när han ville. Jag vägrar att tro att han var så bra, känns bättre att skylla även hans insats på vårt dåliga försvarsspel.

Jag har verkligen försökt att kommentera domarinsatser så lite som möjligt här och säkert nån kommer tycka att det är onödigt men några korta kommentarer känns ändå viktiga att ta upp. Två tjejer dök idag upp i sporthallen, ålder runt 22-25 kanske. Vet ej hur mycket de tidigare har dömt eller på vilken nivå eller om vi själva kanske haft dom under säsongen. Men snälla ni som tillsätter domare, låt dom för deras egen skull slippa döma dessa matcher eller är det kul att springa omkring och bli utskälld i 55 minuter? Dessa tjejer gör oändligt många misstag. Flera av våra spelare, däribland jag, skriker och skäller ut dom efter flera konstiga situationer utan att ens få en tillsägelse att vara tyst. En Skurupspelare skriker när han inte får straff (solklar straff) och får direkt 2 minuter för protest. Konsekvent? Vi får en utvisning för två raka armar i bröstet, de gör samma sak minst två gånger under matchen, ingen åtgärd. Konsekvent? När vi råkar kasta ner bollen till deras målgård vid avkast stoppas tiden. Nya regler? Sista situationen när jag är utanför plan blåser domaren för 14 meter från situationen och 6 meter från sidlinjen, hon blåser på Skurups protester, inte på vad hon ser, 99 % garanterat. Det får räcka, att domarna är lika dåliga åt båda håll är inte en ursäkt eller anledning, båda lagen vill spela handboll efter regelboken och att domarna sätter upp en nivå som vi på plan ska följa under 60 minuter, är denna nivåskillnad extremt stor under dessa 60 minuter blir det svårt att anpassa sig och veta vad som gäller.

Jag fattar inte varför unga tjejer som kanske spelat tjej/dam handboll ska in och döma herrhandboll. Det är ganska stor skillnad fysiskt sett. Ska tjejer döma herrhandboll krävs många år på lägre nivå innan de är mogna för div.1 och högre. Kanske fem års juniorhandboll. Låt tjejer döma tjejer ... Undrar när det kommer tjejer som dömer div.2 hockey för herrar? Tyvärr är det väl så att det finns så få som vill bli domare i dagsläget ...