Viktig seger mot Örebro

Uddamålsseger och föga imponerande lyckades vi ändå vinna den oerhört viktiga matchen borta mot Örebro. 24-23 efter viss dramatik i slutskedet. Första halvlek var jämn under lång tid innan vi kunde rycka till 13-10. Där trodde nog vi själva att vi skulle kunna rycka iväg och köra matchen men några för snabba avslut senare var Örebro hastigt men mindre lustigt ikapp och förbi och vi fick rannsaka oss själva i halvtidsunderläge. Andra halvlek var som den första väldigt jämn och det var, som jag kommer ihåg, aldrig mer än två måls differens. Alldeles i slutet tar vi ledningen på straff och efter det här har Örebro chansen att kvittera. Time-out och spel 7-6 hjälper ingenting utan ett halvdant skott som inte ens är nära att gå in och vi kan spela av de sista sju sekundrarna. Var nog bra för oss att de tog ut målvakten för det blir mer folk i mitten där avslutet togs och bara trångt så nåt klockrent läge är svårt att få om man inte är intränad i spelet.

Målfattigt värre och de som tycker att försvarsspel är kul säger nog att det var fantastiskt från bådas håll. Jag tycker nog snarare att det var bedrövligt anfallsspel från båda sidor med för tidiga avslut helt utan tålamod, tekniska fel och för lite koncentration i avsluten. Örebro gör det bra efter sina resurser och gnetar på. Däremot är det ledsamt att se deras spelande tränare kasta sig in helt utan chans på bollen i vår målgård över Holmas fot, som får riktigt ont, och bara gå och sätta sig på bänken som om inget har hänt. Vart tog ödmjukheten vägen? Det kanske bara var en markering för att visa rätt inställning för sina adepter ..? Matchen var för övrigt väldigt snäll med bara en utvisning tror jag, det tyder väl inte på bra försvarsspel ?!?

Kampen tätnar, både i botten och toppen. Örebro är helt avsågat och har tyvärr inget att spela för längre. Vi har en mycket viktig match i sporthallen mot Skurup på söndag. Alla matcher som är kvar är naturligtvis viktiga, så bara vi får/kan ha vårt bästa lag i resterande matcher, så inga viktiga LHKing eller juniormatcher kommer i vägen, hoppas vi på fler segrar i slutet på säsongen!

Som avslutning ska jag svara på Kjellmans fråga i gästboken. Matchen gick att genomföra efter återbuden, åtta spelare fanns då tillgängliga enligt uppgift. Nu kan DU/NI fundera på varför matchen ändå inte genomfördes !!!!! Det kanske är veckans gåta? Svar utlovas senare .....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0