Är Sverige överraskande bra?

Tre segrar på tre matcher, bl.a. mot Spanien igår kväll. Kul att de nya förbundskaptenerna lyckas så bra i sitt första mästerskap. Det jag förvånas över är hur förvånade hela media-Sverige verkar vara. Skräll efter skräll och snack om att det var en bragd av Sverige att slå Sydkorea. Med det lag som Sverige har borde man vara topp fyra i världen. Problemet som tidigare förekommit är ju Linells feghet att inte våga satsa på de bästa spelarna. Att Sverige slog Spanien var väl knappast en skräll, vann vi inte mot Spanien i Norge med en boll efter Tomas Svenssons utkast till Källman som nätade i sista sekunden. Klart Sverige kunde vinna igen. Och klart vann dom. Sverige har lätt kapacitet att gå hela vägen, hade Ahlm varit med tycker jag vi kunde krävt minst finalplats.

Målvaktssidan är ju grymt stark och det har ju hela handbollSverige vetat om hur länge som helst, att minst en generation aldrig fått chansen beror ju inte på potentialbrist utan på fullkomlig okänsla hos förbundskaptenerna. På vänsterkanten har Sverige kanske världens bästa i Jonas Källman, personligen tycker jag vi kunde spela med Källman på vänsternio och Lundström på kanten. Doder och Lukas är världsklass på mittnio, framåt alltså, bakåt är Tobbe lika bra. Högernior har vi helt plötsligt för många av. Både Kim och Carlén är världsklass framåt och bakåt. Högerkanten är Janne Lennartsson grymt säker och skulle inte göra bort sig i en toppklubb i Spanien eller Tyskland. Ahlm som är världens bästa tvåvägsspelare (Karabatic??) saknas såklart men Arrhenius och Mattias Gustafsson är inte direkt dåliga. Bänkspelarna orkar jag inte riktigt gå igenom ... Med tanke på detta manskap kan väl media sluta prata om skrällar hit och skrällar dit, Sverige är och kommer förbli ett av världens bästa handbollslandslag!

Sen ska jag avslutningsviskommentera de experter som får chansen att prata och briljera med sin okunskap i tv-rutan. Vi börjar med Axnér (som tydligen skriver en populär blogg) som jag faktiskt tycker är ganska bra och som jag tror själv tycker att han är j---igt bra. Frågan är hur självgod man ska vara om man efter första halvlek säger:

- Det måste vara jäkla skönt att gå ner i halvlek med tvåmålsöverläge (eller nåt sånt).

Thomas, så här är det, först spelar grabbarna första halvlek, denna halvlek följs av en paus som kallas halvtid, då spelar inte grabbarna handboll utan vilar, efter denna paus börjar andra halvlek. Uppfattat?

Expert nummer två, Claes Hellgren ..... Oj oj oj oj oj ... Hur kan denna idiot få vara expert? Var han så bra som målvakt så att det inte går att göra sig av med honom? Gör en målvakt en räddning går Hellgren upp i falsett som om han har sett en rymdvarelse.

- Ett gammalt härligt klassiskt vikskott, skriker Hellgren så han knappt tror att det är sant när Lukas Viker sin kropp lite och skjuter mål, sånt händer ofta i dagens handboll.

- Vilken fint han gör, helt otroligt, när Lukas kommer utsida två utan tvåa, fintar utspel till kanten så ettan kliver ner och Lukas kan gå själv, oj oj oj, fantastiskt va Hellgren, kan man göra så i dagens handboll?

- Han har sån respekt för Sjöstrand i målet, Hellgren om nån spanjor som missar straff på Skövdes målvakt som gjort sju landskamper och förmodligen är helt okänd i övriga handbollseuropa tills nu. Respekt??

Firma Hellgren/Perlskog snackade också under matchen mot Spanien om Sveriges orutin och att det verkligen började hetta till inne i hallen. Hellgren inflikade också att vänta bara till Kroatien matchen. Just det ja, svenskarna har ju ingen rutin från matcher med publiktryck och mycket folk ... Eller har lag som Ciudad Real, Barcelona, Kiel, Flensburg och andra topplag i Spanien, Tyskland, Danmark och CL spelat viktiga matcher inför fullsatta läktare?? Kanske det va? Orutin, ett ord som helt saknar substans i sammanhanget!

Hellgren tror fortfarande att han drömmer om han ser någon flippa från kanten eller på straff, Claes, detta kan 98 % av handbollsspelarna göra mer eller mindre bra från div.2 och uppåt. Handbollen har utvecklats lite grann från 50-talet när du var målvakt i slow-motion-handbollens värld, vakna upp TV4 och ta in en ny expert innan handbollens trovärdighet helt raseras. Det värsta är att ej handbollskunniga tycker att Hellgren är jättebra ... Han är KASS!!!!!!!!

Ge mig fler citat för nu orkar jag inte skriva ner flera ...

Kommentarer
Postat av: CG

Snygg sågning av Tv4 =) Och då gick du ändå inte in på hur fantastiskt handbollsokunnig Perlskog är...Synd att radiosportens sändningar inte är synkade med tv4, då hade det funnits ett klockrent alternativ till mysmongona.

2009-01-20 @ 10:06:21
Postat av: taxi

Här kommer ett citat från träningsturneringen innan VM: "Doder gör en fjärilsfångarfint". Jag har sysslat med handboll i snart 20 år men aldrig hört talas om denna fint. Snälla Claes lär mig!!



Precis som du säger Ludvig så är ju Hellgren otroligt inkompetent och irriterande att lyssna på. Dags för tv4 att in en expert med kunnande om dagens hanboll?

2009-01-20 @ 12:47:37
Postat av: Adam

Ungerns målvakt gjorde igår den vida berömda "älgräddningen" (armarna rakt upp som horn) och Hellgren tror att de ungerska lagen ser många älgar?? Lustigt att inte ubåtsräddningen på Larholms straff hade något namn, benet rakt upp, nånting typ periskopet vore ju passande.



Apropå Axnérs storhet som bloggare och expert så sjönk han väl några hundra meter på skalan när han skulle härma ett litet barn (eller vad var det för röst?) i halvtid på frågan om vad som behövde förändras i det svenska laget. Ganska kul men snäppet lägre än Glocalnet.

2009-01-26 @ 09:16:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0