Nära nära ...

Bra handboll i 30 minuter och lite mindre bra de avslutande 30 gjorde att vi fick lämna Göteborg med noll poäng. 16-10 i paus kanske var för mycket för att koncentrationen skulle hållas, viss avslappning i samband med en uppryckning från Kärra gjorde att de tidigt fick kontakt och därefter var det jämnt ända in i mål. Kvittering av oss med 8-10 sekunder kvar. Trots den knappa tiden lyckas Kärra fixa en straff som man förvaltar väl och matchens sista händelse är alltså helt avgörande. Trist trist men återigen visar vi att vi är med de bästa lagen i serien.

Örebro gjorde en överraskande bra match nere i Skåne mot tränarens gamla lag Eslöv, de hade verkligen behövt en seger. Var prcis ute och såg Mantorp få stryk med uddamålet mot H 65. Mantorp gjorde en bra första halvlek och borde kanske ha avgjort matchen där, istället lyckades H 65 på nåt konstigt sätt gå till halvtidsvila med underläge med två bollar. En av de konstigaste händelserna jag sett på en handbollsplan inträffade i Mantorp under den första halvleken. När H65 spelar 4-6 blir en av deras spelare avblåst för någonting i anfallsspelet, han tycker att domaren gjort fel och när han backar hemåt visar han mot domaren att han blir dragen i tröjan genom att dra i sin egen tröja, han avslutar gesten med att smyga upp sitt långfinger mot domaren. Helt ofattbart att han bara fick två minuters utvisning. Helt idiotiskt.

LHKing spelade mot Mjärdevi igår och vann extremt enkelt. Ett par roliga händelser i Lambohovshallen bjöds vi i publiken på. En spelare i Mjärdevi jagar hemåt efter Tobbe (??) och lyckas ta nån typ av grepp om halsen och brotta ner honom bakifrån, detta mynnar ut i rött kort varpå Mjärdevis tränare kallar till sig domaren och frågar varför det blev rött kort ... Hahahahaha, vilka regler finns i handboll, någon som vet och kan upplysa mannen?

Det andra märkliga var när Tobbe kom fri på kontring, Mjärdevis målvakt är ute på fem meter och är helt inställd på att slå ner Tobbe när han ska hoppa förbi och göra mål. Helt besinningslöst slår han mot Tobbe, gör inte en tillstymmelse till att försöka göra en räddning, helt galen. Solklart rött kort enligt mig. Domaren visar två minuters utvisning. Domarna går bort mot sekretariatet och resonerar lite om nånting (verkade som att de diskuterade hur de skulle göra när målvakten blev utvisad). Det hela slutar med att domaren blåser i pipan och gör watchout-tecknet eller vad det kallas, det som hockeydomare gör när man videogranskat och kommit fram till att det inte var något mål. Alltså, målvakten slipper utvisning. Så alla målvakter där ute, slå ner de spelare som hoppar in och ska göra mål, mycket effektivt !!