Andra raka

Inför matchen mot Åhus var vi hyfsat överens om att hemmamatchen mot samma motståndare varit den stora plumpen under äsongen, därför var det särskilt skönt att vinna över skåningarna som varit glödheta under vårsäsongen. Vi låg under hela första halvlek men fick gå till pausvila med ett ynka tremålsunderläge. Vi hade stora problem med försvarsspelet i första halvlek och framförallt med deras stora duktiga mittsexa. När vi väl kommit på att deras spel till 90 % går ut på att söka mittsex fick vi bättre ordning under andra halvlek och kunde sakta krypa närmare och förbi. När vi var i ledningen för första gången vid 20-19 sjönk koncentrationen och de fick kvittera och gå förbi direkt. Starkt av oss och inte sjunka ihop då utan återigen resa oss och göra en fantastisk avslutning på matchen och det märktes nog sista fem minuterna vilket lag som hade mest att spela för.

Den här segern ger oss en möjlighet att undvika kvalspel. Vi måste vinna eller spela oavgjort och ha lite andra resultat med oss, framförallt ett Country med ordinarie lag och lite inställning mot Heim. Tydligen saknade de 4-5 spelare ute i Mantorp i söndags. Hoppas verkligen att de vill avsluta lite snyggare än så inför sin hemmapublik. Vi möter Mantorp som är i lika stort behov som oss av poäng. De är också beroende av att Skurup förlorar i sista matchen för att de ska undvika direkt nerflyttning.

Det kommer alltså helt säkert bli en rafflande avslutning på säsongen i Sporthallen, kom dit och se östergötlands bästa handbollslag! Kom gärna extra tidigt och se LHKing mot Lindesberg i en direkt avgörande seriefinal.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0